Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Europa League: Victorie lejeră, gândurile se îndreaptă spre turul 2Florin Alboiu / SportPictures.eu
12 Iul 2018

Europa League: Victorie lejeră, gândurile se îndreaptă spre turul 2

FC Viitorul este foarte aproape de calificarea în turul secund al Europa League după victoria obținută în manșa tur disputată în deplasare pe terenul echipei luxemburgheze Racing FC Union.

Intrată un pic mai greu în joc, echipa pregătită de Gheorghe Hagi, al cărui nume a fost scandat înainte de începerea partidei de românii veniți în număr mare în tribunele arenei Josy Barthel, a înclinat balanța în minutul 23 prin golul înscris de Drăguș. Atacantul constănțenilor a schimbat tabela cu un lob din întoarcere de la limita careului gazdelor ce a penalizat ieșirea neinspirată a portarului Ruffier. Gazdele nu acuză șocul și Hennetier dă emoții în două rânduri, în minutele 29 și 35, dar la cabine se intră cu avantaj pentru constănțeni.

După pauză cei care au preluat inițiativa au fost jucătorii oaspeți, superioritatea tehnică fiind și mai vizibilă după intrarea în teren a francezului Houri. În minutul 59 Ianis Hagi îl obligă pe Ruffier să trimită în corner după un plonjon acrobatic un șut trimis la vinclu de la peste 30 de metri, apoi la numai un minut distanță Drăguș l-a găsit bine în careul mic pe decarul Viitorului, dar balonul ”înțepat” de acesta a trecut pe lângă poartă. Drăguș a fost aproape de o nouă finalizare de excepție în minutul 77, un călcâi din 6 metri care a poposit în brațele lui Ruffier, iar patru minute după aceea tot el a fost faultat în careu de Simon și penalty-ul dictat a fost transformat cu siguranță de Ianis Hagi, stabilind astfel scorul final, Racing FC Union – Viitorul 0-2 (0-1).

O victorie lejeră pentru constănțeni, chiar dacă prestația nu a fost la nivel maxim, ținând cont că perioada de pregătire a fost scurtă și abia s-a încheiat. Returul de joia viitoare de la Ovidiu va fi un nou prilej de reglare a mecanismelor echipei din perspectiva debutului în Liga 1, dar și a turului 2 preliminar al Europa League în care Viitorul va întâlni formația olandeză Vitesse Arnhem.

 

Racing FC Union (antrenor Patrick Grettnich): Ruffier - Simon, M'Boup, Nyssen - Hennetier, Nouidra (min. 87 Humbert), Osmanovic, Nakache, Birk - Szimayer (min. 80 Shala), Da Mota (min. 90 Sulejmani)

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Cojocaru - Duarte Lopes, Țîru, Mladen, De Nooijer (min. 79 Boboc) - Achim, T. Băluță, Vînă – I. Hagi (min. 86 Pitu), Drăguș, Mățan (min. 58 Houri)

Alte știri din Fotbal