Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Europa League: Remiză în cețurile DunăriiOctav Ganea / Mediafax Foto
06 Nov 2014

Europa League: Remiză în cețurile Dunării

Astra nu a reușit nici în cea de-a patra întâlnire a grupei D a Europe League să își apropie victoria. În returul ”dublei” cu Celtic Glasgow echipa giurgiuveană a înregistrat un rezultat de egalitate pe un stadion îmbrăcat într-o ceață mult mai familiară oaspeților.

Scoțienii au început mai bine partida, așezându-se relaxați în jumătatea gazdelor, care s-au mulțumit să răspundă pe contre. Johansen este primul care dă emoții în careul lui Lung junior, reluarea sa din 10 metri fiind scoasă de la vinclu cu un reflex senzațional de către goalkeeper-ul giurgiuvean. La poarta cealaltă, Yahaya îl solicită pe Gordon cu un șut puternic de la limita careului, replica scoțianului fiind pe măsura intervenției anterioare a lui Lung junior, iar Astra se alege cu un simplu corner. Câteva minute mai târziu oaspeții reușesc să concretizeze superioritatea teritorială. În minutul 31 o lovitură liberă de la 16 metri este convertită în gol din a doua încercare de către Johansen cu un șut frumos la vinclu, după ce în prealabil execuția lui Mulgrew în zidul astralilor a fost respinsă lamentabil de unul dintre giurgiuveni. Ultima acțiune a gazdelor din prima repriză se sfârșește nefericit după ce Bukary, talonat de un fundaș scoțian, alege să cadă în careu în loc să încerce să continue acțiunea.

La reluare prima ocazie aparține oaspeților, care își continuă canonada la poarta lui Lung junior, însă treptat jucătorii Astrei ocupă poziții ofensive. Pliatsikas, Bukary, Budescu încearcă șuturi din diverse poziții, însă nu găsesc spațiul porții lui Gordon, în schimb Celtic are o bară în minutul 77 la șutul lui Mulgrew respins de Lung junior. Golul egalării vine în minutul 79 la o fază lucrată de cei doi jucători introduși după pauză: Florescu primește în careu și întoarce pentru De Amorim, care trimite cu efect la vinclu, fără speranțe pentru Gordon. Scoțienii nu se mulțumesc cu un punct și se aruncă în atac fiind blocați în două rânduri, prima dată de Lung junior într-un unu la unu cu Griffiths, apoi de ”centralul” ucrainean Serhiy Boiko, care anulează un gol al aceluiași atacant scoțian pentru un fault în atac. Finalul îi găsește cu nervii întinși pe jucătorii gazdelor, Bukary scăpând doar cu galben în urma unei intrări periculoase la un adversar, care a reușit să o evite. Laban îl imită pe colegul său, dar are mai mult ”succes”, lovindu-și adversarul și primind roșu direct.

S-a încheiat Astra – Celtic 1-1 (0-1), iar conturile sunt încheiate pentru giurgiuveni în grupă.

 

Astra Giurgiu (antrenor Oleg Protasov): Lung jr. - Pliatsikas, Oros, Ben Youssef, Junior Morais - Laban, Yahaya (min. 80 Seto) - Enache, Budescu (min. 62 Florescu), Joaozinho (min. 46 De Amorim) - Bukari

Celtic Glasgow (antrenor Ronny Deila): Gordon - Lustig, Denayer, Van Dijk, Izaguirre - Brown, Mulgrew - McGregor, Johansen, Wakaso (min. 80 Matthews) - Scepovici (min. 72 Griffiths)

 

În cealaltă partidă, Dinamo Zagreb – Red Bull Salzburg 1-5, iar clasamentul la zi arată astfel:

Loc Echipa M V E Î GM GP DG P
1 Salzburg 4 3 1 0 13 6 7 10
2 Celtic 4 2 2 0 6 4 2 8
3 Dinamo Zagreb 4 1 0 3 8 11 -3 3
4 Astra Giurgiu 4 0 1 3 4 10 -6 1

 

Alte știri din Fotbal