Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Europa League: Mai mult decât au putut acasăRazvan Politic / SportPictures.eu
09 Iul 2015

Europa League: Mai mult decât au putut acasă

După un meci mai puțin reușit pe teren propriu, FC Botoșani a reușit să învingă în deplasarea de la Tbilisi echipa georgiană FC Tskhinvali și să acceadă în turul al II-lea al preliminariilor Europa League.

Cu gândul la șirul interminabil de ratări din urmă cu o săptămână, botoșenenii au vrut să pună presiune încă din start și tactica lor s-a dovedit a fi eficientă. În minutul 6 Dan Roman a deschis scorul cu un șut de la limita careului mare după o intercepție în treimea mediană a liniei de mijlocași botoșenene. La două minute distanță o lovitură de cap a aceluiași Dan Roman a trimis balonul în bara transversală, o primă ocazie dintr-un lung șir la poarta georgienilor. Frustrate, gazdele au momente în care se precipită la finalizare și o ieșire în afara limitelor regulamentului – un cot în gură aplicat lui Cordoș – îi aduce lui Katcharava al doilea cartonaș galben și automat eliminarea în minutul 37. Cu vânt în aripi, FC Botoșani își permite luxul să reia șirul ratărilor în minutul 39 când Ivanovic, cu un lob, și Plămadă, cu capul, au ratat la aceeași fază de poartă.

După pauză, în minutul 49, Plămadă vede și el al doilea galben pentru fault și situația se echilibrează la numărul de jucători din teren, ceea ce le dă o doză de moral gazdelor. Makharoblidze se află în dialog cu Iliev, portarul botoșănenilor reușind să blocheze șutul pe jos al mijlocașului georgian, însă aplombul gazdelor este domolit de Dan Roman cu un gol marcat în minutul 60.  Omul meciului și-a dovedit încă o dată instinctul de puncheur și pe o acțiune de contraatac purtată pe stânga de Vașvari fostul medieșean s-a insinuat perfect la limita careului mic și a înscris din prima după ce i-a luat fața fundașului advers care îl marca. Batin a fost aproape de a-l imita un minut mai târziu, dar golul vine la poarta cealaltă: după un fault în careu al lui Cucu asupra nou-intratului Shulaia, Kilasonia transformă penalty-ul acordat pentru a reduce diferența pe tabelă. Era 1-2 în minutul 65, dar șansele pentru încă două goluri ale gazdelor nu puteau fi considerate mici, dar Batin a fost cel care a pus capăt speranțelor georgiene în minutul 68 cu un gol marcat după o acțiune personală. Tot el a pus pe jar defensiva gazdelor în câteva rânduri în ultimele minute de joc, dar fără rezultat pe tabelă.

Se încheie FC Tskhinvali - FC Botoșani 1-3 (0-1), scor ce le deschide calea moldovenilor pentru dubla cu Legia Varşovia din turul al II-lea al Europa League. Primul meci va avea loc joia viitoare la Varșovia, iar returul pe 23 iulie la Botoșani.

 

FC Tskhinvali (antrenor Kaha Katcharava): Nadiradze - Tsertsvadze, Kilasonia, Kakubava, Bachiashvili - Makharoblidze, Kardava (min. 72 Lobjanidze), Gigauri (min. 63 Shulaia), Tsatskrialashvili (min. 78 Burdzenadze) - Ivanishvili, Katcharava

FC Botoşani (antrenor Leo Grozavu): Iliev- Patache, Cordoş, Plămadă, Browne - Cucu – Martinus (min. 52 M. Croitoru), Ivanovici (min. 46 Batin), Vaşvari, Costin – Dan Roman (min. 74 Hadnagy)

Alte știri din Fotbal