Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Europa League: Calificarea s-a decis în turRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Iul 2018

Europa League: Calificarea s-a decis în tur

FC Viitorul s-a calificat în turul secund al preliminariilor Europa League după un meci fără gol la Ovidiu disputat în compania celor de la Racing FC Union Luxemburg. Așadar victoria de acum o săptămână repurtată în deplasare cu 2-0 a fost cea care a decis echipa care avansează în faza următoare a celei de-a doua competiții europene, golurile înscrise de Drăguș și Ianis Hagi fiind cele care au pecetluit calificarea.

Astăzi cei doi jucători au fost menajați de tehnicianul Gheorghe Hagi și au fost schimbați la scurt timp după pauză, probabil ținând cont că în următoarea săptămână ei vor fi piese de bază în meciul de duminică din prima etapă a Ligii 1 contra celor de la Dunărea Călărași și în prima manșă din turul 2 preliminar al Europa League ce se va disputa joia viitoare tot la Ovidiu în compania celor de la Vitesse Arnhem. De fapt, Ianis Hagi și Drăguș au semnat marile ocazii ale partidei, decarul în minutul 12 cu o ratare mare din situație de unu la unu cu portarul oaspeților, iar Drăguș a înscris un gol din ofsaid un minut mai târziu și anulat pe drept de arbitrul întâlnirii după o fază pornită de la o lovitură liberă executată de Ianis.

Mățan și Voduț au fost la rândul lor aproape de gol în minutele 67 și respectiv 68, dar imprecizia și apoi intervenția cu piciorul a lui Ruffier au menținut tabela imaculată. Portarul luxemburghezilor s-a evidențiat în minutele 79, când Mățan a încercat un lob, și 85, când a respins șutul la vinclu al acestuia. La această fază din urmă, pe respingere Achim a pasat la Voduț, care a solicitat fără succes penalty pentru un contact cu un adversar după ce șutul său a trecut peste transversală.

S-a încheiat FC Viitorul - Racing FC Union 0-0 și pentru trupa lui Gheorghe Hagi urmează un meci de cu totul alt nivel contra olandezilor de la Vitesse Arnhem.

 

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Cojocaru - Lima, Ţîru, Mladen, De Nooijer - Achim, Băluţă, Vînă - I. Hagi (min. 56 Voduţ), Drăguş (min. 56 Măţan), Houri (min. 83 Pitu)

Racing FC Union (antrenor Patrick Grettnich): Ruffier - Humbert, M'boup (min. 80 Sulejmani), Gomes - Hennetier, Nouidra, Osmanovic, Nakache, Birk – Shala (min. 75 Szimayer), Da Mota

Alte știri din Fotbal