Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Europa League: Calificare ratată la mustațăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
08 Dec 2016

Europa League: Calificare ratată la mustață

Steaua a trăit cu speranța calificării până în ultima secundă a partidei de la Villareal. O victorie sau un egal cu cel puțin două goluri înscrise pe El Madrigal îi aducea locul secund în grupa L a Europa League și calificarea în primăvara europeană, însă trupa lui Laurențiu Reghecampf a pierdut la limită, chiar dacă a avut ocazia de a egala la ultima fază a meciului.

Ca în multe meciuri din acest sezon, roș-albaștrii au jucat două reprize în care au avut o abordare diferită a jocului. Prima repriză a fost una lipsită de acțiuni de poartă din cauza formulei de echipă cu Adi Popa pe post de vârf, ”Motoreta” fiind pierdută între membrii liniei defensive a ”submarinului galben”. La poarta cealaltă Sansone a reușit deschiderea scorului în minutul 15 într-o fază în care l-a învins în doi timpi pe Niță, portarul Stelei reușind într-o primă fază să respingă șutul din careu al vârfului echipei gazdă. Bakambu a avut ocazia să dubleze avantajul pe tabelă în minutul 43, dar Niță și Tamaș au reușit să îndepărteze pericolul.

Schimbarea lui Enache cu Golubovici și trecerea lui Popa în flancul drept a schimbat centrul de greutate al acțiunilor ofensive, care s-au derulat cu precădere pe această parte, apoi inspirația lui Reghecampf a dat roade în minutul 55. Introdus de mai puțin de un minut în locul lui Pintilii, Achim se înalță singur la 6 metri de poarta lui Asenjo și reia cu capul în plasă centrarea de pe dreapta trimisă perfect de Tamaș. Mai mult de o jumătate de oră pentru încă un gol, cel al calificării, nu era un obiectiv chiar imposibil de realizat, dar o gafă în apărare la o pasă înapoi a lui Momcilovic pentru Toșca interceptată de Bakambu i-a adus rapid cu picioarele pe pământ. Marele noroc a fost că vârful spaniolilor a ratat cu lejeritate deoarece 2-1 în minutul 60 se putea transforma până la final într-un 3-1 insurmontabil. Cu toate acestea, avântul ofensiv al roș-albaștrilor nu a scăzut și în minutul 69 De Amorim șutează periculos, cu efect la colțul lung și Asenjo se evidențiază cu o paradă de efect, iar zece minute mai târziu din dorința de a bloca construcția adversarilor Tamaș face un fault la 30 de metri de poarta spaniolilor și ia al doilea cartonaș galben, fiind eliminat. Dorința prea mare s-a întors împotriva lui Tamaș și a îngreunat misiunea colegilor săi, care s-au văzut nevoiți să-și asume riscuri mai mari. Aceste riscuri au fost plătite în cele din urmă, Trigueros aducând gazdele în avantaj cu o execuție de generic în minutul 88 după un contraatac supranumeric, apoi în prelungiri Niță salvează Steaua de la dezastru cu o nouă intervenție miraculoasă în fața lui Soriano. Șansa le putea surâde roș-albaștrilor în ultimele secunde ale meciului, când Trigueros dă o pasă la portar, iar Golubovici este atent, dar nu ajunge să lovească corect mingea și Asenjo își salvează echipa de la eliminare.

Așa, partida se încheie Villareal – Steaua 2-1 (1-0), iar Steaua ratează calificarea în primăvara Europa League.

 

Villarreal (antrenor Fran Escriba): Asenjo - Gaspar, Musacchio (min. 39 Alvaro), Ruis, Jaume Costa - dos Santos, Trigueros, B. Soriano, R. Soriano - Bakambu (min. 85 Hernandez), Sansone (min. 80 Rafa Borre)

Steaua (antrenor Laurențiu Reghecampf): Niţă -  Tamaş, Moke, Toşca, Momcilovic - Pintilii (min. 55 Achim), Bourceanu - Enache (min. 46 Golubovic), Boldrin (min. 77 Ov. Popescu), De Amorim - Popa

Alte știri din Fotbal