Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Eurobasket 2017 și în RomâniaOvidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto
12 Dec 2015

Eurobasket 2017 și în România

Federația Română de Baschet a anunțat că forul continental FIBA a decis ca meciurile din grupele primei faze ale Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017 să se desfășoare în România, Israel, Finlanda și Turcia, în vreme ce fazele superioare ale întrecerii continentale de peste doi ani se vor disputa în Turcia.

Decizia a fost anuntata in urma cu putin timp de Board-ul European FIBA, la sedinta de la Munchen participand in calitate de membru ales si doamna Carmen Tocala, secretar de stat al MTS si presedinte de onoare al FR Baschet. Astfel, castigand dreptul de a organiza una dintre grupele Eurobaschet 2017 in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, va putem anunta ca este pentru prima data in istorie cand un oras din Romania va gazdui meciuri din cadrul turneului final al celei mai importante competitii baschetbalistice de pe Batranul Continent!

Candidatura Romaniei a fost sustinuta astazi la Munchen in fata inaltilor oficiali FIBA de o delegatie compusa din domnul Gheorghe Muresan, singurul baschetbalist roman care a evoluat in NBA, domnul Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca, domnul Victor Ponta, fost Premier al Romaniei, domnul Horia Paun, presedinte al FR Baschet, domnul Adrian Voinescu, director International & Evenimente al FR Baschet, si domnul Mircea Cristescu, vicepresedintelele clubului U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si membru al Biroului Federal al FRB.

Impreuna cu Romania au mai candidat pentru obtinerea dreptului de organizare a meciurilor de la Eurobasket 2017 alte patru tari, Israel, Finlanda, Polonia si Turcia. Dupa ce au fost studiate amanuntit toate cele cinci dosare de candidatura si au fost analizate rapoartele inspectiilor FIBA referitoare la locatiile propuse, Consiliul de Conducere al forului continental a decis, pentru a doua oara in istoria intrecerilor europene, ca meciurile din cadrul Eurobasket 2017 sa se dispute in patru tari, dupa ce editia precedenta Eurobasket 2015 a fost organizata in comun de Franta, Germania, Croatia si Letonia.

Imediat dupa anuntul oficial, presedintele FR Baschet, domnul Horia Paun, a declarat: Este un lucru extraordinar pentru baschetul romanesc si pentru Romania! Mai ales ca este pentru prima data in istorie cand intr-un oras din tara noastra, respectiv in municipiul Cluj-Napoca, se vor desfasura meciurile uneia dintre grupele din prima faza a EuroBasket. Desigur, decizia de azi a Board-ului FIBA Europe ne onoreaza foarte mult, dar ne si obliga, fiind o provocare deosebita… Trebuie sa ne prezentam in toamna anului 2017 la cel mai inalt nivel, atat din punct de vedere organizatoric, cat si sportiv, si am convingerea ca vom putea demonstra ca Romania poate organiza competitii baschetbalistice majore. Avem deja un plus de experienta la nivel organizatoric dupa ce in vara aceasta am reusit cu brio la Timisoara si Oradea sa ne ridicam la standardele impuse de FIBA pentru EuroBasket Women 2015, primind aprecieri internationale in acest sens, iar acum ne dorim sa fim din nou la inaltime. Totodata, ne dorim sa folosim aceasta oportunitate cu semnificatie istorica pentru a promova nu numai baschetul romanesc, ci si Clujul si Romania in lume!”.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet