Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Euro 2020: Tragere la sorți promițătoareEmil Vasilescu / SportPictures.eu
13 Apr 2018

Euro 2020: Tragere la sorți promițătoare

Aseară a avut loc la Trondheim tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru Campionatul European 2020 de handbal masculin, competiție ce va fi găzduită peste doi ani între 10 și 26 ianuarie de Suedia, Austria și Norvegia.

Este prima ediție care va aduce la start 24 de echipe naționale, între 2002 și 2018 pentru turneul final fiind calificate 16 selecționate, iar România a bifat ultima prezență în 1996 când a terminat pe locul 9 din 12 formații participante.

Organizate în 8 grupe, cele 32 de echipe naționale se luptă pentru 20 de locuri disponibile, celelalte patru fiind acontate de deținătoarea titlului continental, Spania, și cele trei țări gazdă.

Primele două clasate din grupe și cele mai bune patru formații de pe locul 3 obțin biletele pentru turneul final, iar selecționata României are o șansă bună de a se regăsi între acestea. Sorții au decis ca elevii lui Xavi Pascual să fie plasați în grupa a 6-a din care fac parte Franța, Portugalia și Lituania, iar dacă francezii sunt o piatră prea tare pentru a fi spartă, ibericii și lituanienii sunt adversari la îndemână pentru tricolori.

 

Iată configurația completă a celor 8 grupe:

Grupa 1

Germania

Polonia

Israel

Kosovo

 

Grupa a 2-a

Croația

Serbia

Elveția

Belgia

 

Grupa a 3-a

Macedonia

Islanda

Turcia

Grecia

 

Grupa a 4-a

Slovenia

Olanda

Letonia

Estonia

 

Grupa a 5-a

Belarus

Cehia

Bosnia

Finlanda

 

Grupa a 6-a

Franța

Portugalia

Lituania

România

 

Grupa a 7-a

Ungaria

Rusia

Slovacia

Italia

 

Grupa a 8-a

Danemarca

Muntenegru

Ucraina

Insulele Feroe

Alte știri din Handbal