Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Euro 2016
powered by Panini
Euro 2016: Ungaria furnizează o mare surprizăAFP / Mediafax Foto
14 Iun 2016

Euro 2016: Ungaria furnizează o mare surpriză

Echipa Ungariei a debutat cu o victorie de răsunet la Euro 2016, 2-0 în fața vecinei Austria.

Alaba, mijlocașul lui Bayern Munchen, a avut prima ocazie pentru Austria, șutând în bară, în minutul 3. Ungaria a replicat printr-o execuție asemănătoare a lui Kleinheisler, iar apoi partida a intrat într-un regim de croazieră, fără ocazii importante la vreuna din porți.

După o primă repriză incoloră, inodoră și insipidă, meciul s-a activizat în partea secundă. Ungurii au dat lovitura la o combinație superbă, între Kleinheisler și Szalai, care au repetat un un-doi, după care Szalai a împins mingea în poartă.

În minutul 66 s-a notat punctul de inflexiune al meciului. Hinteregger a șutat puternic de la marginea careului, iar balonul a scuturat plasa porții lui Gabor Király. Execuția a fost însă anticipată de fluierul arbitrului francez Clement Turpin, cel mai tânăr de la acest turneu final. Cavalerul a indicat fault în atac și i-a acordat celuilalt fundaș central austriac, Dragovic, cartonașul roșu, după al doilea avertisment, pentru un fault asupra lui Kadar.

Austria a continuat să atace, chiar în inferioritate numerică, dar vedetele vieneze, Janko, Arnautovic sau Junuzovic nu l-au putut învinge pe veteranul Király, care la 40 de ani și 75 de zile a devenit cel mai bătrân jucător care a evoluat vreodată la Euro.

Pe contraatac, Ungaria a lovit cu două rezerve. Priskin l-a lansat pe Stiebler, care a înscris cu o scăriță și a stabilit scorul final la 2-0.

Ungaria intră în categoria echipelor care s-a impus la două goluri distanță, alături de Germania și de Italia.

 

Austria: Almer- Klein, Dragovic, Hinteregger, Fuchs -Baumgartlinger, Alaba - Junuzovic, Harnik, Arnautovic - Janko. Au mai intrat Okotie, Schopf și Sabitzer

Ungaria: Király - Fiola, Guzmics, Lang, Kadar - Gera - Nemeth, Dzudzsak, Nagy, Kleinheisler - Szalai. Au mai intrat: Pinter,Priskin și Stieber.

Alte știri din Euro 2016