Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Euro 2016
powered by Panini
Euro 2016: Spania a pătruns târziu pe uliţa cehăAbaca / Hepta / SportPictures.eu
13 Iun 2016

Euro 2016: Spania a pătruns târziu pe uliţa cehă

Deţinătoarea ultimelor două titluri continentale, Spania, şi-a făcut debutul la Euro 2016, cu o victorie la limită, 1-0, împotriva ambiţioasei echipe a Cehiei, care a fost lipsită de aportul fundaşului central Suchz, eliminat contra Olandei, în ultima confruntare a preliminariilor.

Ibericii au dominat copios această partidă, însă drumul spre gol a fost găsit foarte târziu, abia în minutul 88. Deşi Spania are o pleiadă întreagă de jucători valoroşi în atac, paradoxal poate, golul a venit de la un apărător. David Iniesta a centrat perfect, în minutul 88, pentru Gerard Pique, care s-a înălţat şi a marcat cu capul, pe lângă bravul portar Petr Cech.

Spania a ratat câteva ocazii uluitoare, mai ales prin juventinul Alvaro Morata, în timp ce Iniesta a fost un magician al balonului rotund, pasele sale fiind ideale. Vicente del Bosque, antrenorul Spaniei, a lăsat frâu liber vedetelor sale, mai ales pentru că evoluţia ofensivă a cehilor a fost una foarte timidă. Totuşi, în finalul primei reprize, Necid a fructificat cu un şut de la marginea careului mare, o acţiune de contraatac.

După pauză, Gebre Selassie a reluat cu capul la un corner, De Gea era bătut, însă a apărut ca din pământ Fabregas, care a respins de pe linia porţii.

Victoria Spaniei este una meritată, chiar dacă emoţiile tribunei iberice au fost uriaşe.

 

Spania: De Gea - Juanfran, Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba - Busquets - David Silva, Fabregas, Iniesta - Nolito, Alvaro Morata. Au mai jucat:Aduriz, Alcantara, Pedro

Cehia: Cech - Kaderabek, Sivok, Hubnik, Limberskz - Plasil, Darida - Gebre Selassie, Rosickz, Krejci - Necid. Au mai intrat: Lafata, Pavelka şi Sural.

 

Clasamentul grupei D

1. Spania 3 puncte

2. Croaţia 3

3. Turcia 0

4. Cehia 0

Alte știri din Euro 2016