Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Eșecul improvizațieiBogdan Iordache / Mediafax Foto
23 Aug 2014

Eșecul improvizației

În fața unor tribune aproape goale în ”templul” din Ghencea, Steaua a suferit în întâlnirea cu Ceahlăul Piatra Neamț. Abordând partida cu echipa a doua pentru a-și menaja titularii pentru ”finala” de la Sofia de miercurea viitoare, Gâlcă a riscat și a suferit pe bancă, oaspeții fiind cei care au dat tonul jocului.

Prima ocazie o are decarul Ceahlăului, Achim, cu un șut foarte bun de la peste 20 de metri respins de Arlauskis din plonjon. Steaua combină, are posesie, dar în ultimii 25 de metri până la poarta lui Calancea cei care domină sunt moldovenii. Stanciu și Keșeru încearcă să rezolve problema golului cu șuturi de la distanță, dar fără succes. Problemele de joc par a se agrava, iar în minutul 35 Gâlcă primește o nouă lovitură: Arlauskis se accidentează și este schimbat, complicând astfel și ecuația returului cu Ludogoreț. Nou-intratul Niță este pus în fața unei noi ocazii a Ceahlăului la câteva minute de la intrare, Popadiuc pătrunzând în careul Stelei și șutând în cros, dar mingea trece pe lângă bara din dreapta porții.

La pauză Gâlcă este ”all-in” prin introducerea lui Sânmărtean și Adi Popa, dar Ceahlăul dă lovitura la trei minute de la reluare. Dumitraș, foarte bun pe partea sa, centrează perfect pentru Achim, singur în mijlocul careului, iar decarul nemțenilor șutează simplu la colțul lung pentru a deschide scorul. Cei 5.000 de spectatori sunt dezarmați de golul nemțenilor, dar și de debusolarea din rândul favoriților. La 5 minute după gol, oaspeții sunt din nou în postura de a finaliza, dar Andrei Pavel trece puțin pe sub centrarea lui Dumitraș. Steliștii au o perioadă mai bună către jumătatea reprizei secunde, Chipciu trimițând un șut bun respins de Calancea în corner. La poarta cealaltă, Ștefănescu este angajat bine de același Dumitraș, dar șutul său trece pe lângă. Tensiunea și neputința steliștilor răbufnește în minutul 87, când Filip face un fault evident și total necontrolat, pentru care primește al doilea cartonaș galben și este eliminat. Îl urmează la cabine Chipciu, cu al doilea cartonaș galben primit pentru o cădere în careul nemțean considerată simulare de arbitrul Lucian Rusandu.

Se încheie Steaua – Ceahlăul 0-1 (0-0), prima înfrângere a campionilor în acest sezon suferită de o improvizație nereușită în fața unei echipe închegate de revenirea lui Florin Marin.

 

Steaua (antrenor Costel Gâlcă): Arlauskis (min. 35 Niță) - Rîpă, Luchin, L. Filip, Toşca - I. Neagu, Breeveld - Chipciu, N. Stanciu (min. 46 Sânmărtean), Pîrvulescu (min. 46 Adi Popa) - Keşeru

Ceahlăul Piatra Neamț (antrenor Florin Marin): Calancea - Dumitraş, Marc, Cazan, Slavickas (min. 59 Țepeș Bobu) - Achim, Clonin - Popadiuc, Ştefănescu (min. 88 Lucas Garcia), Chitoşcă - A. Pavel (min. 81 Cîrjan)

Alte știri din Fotbal