Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Eșec și teme pentru acasăSportPictures.eu
04 Iun 2014

Eșec și teme pentru acasă

Al doilea meci al mini-turneului elvețian a adus României un adversar net superior celui din primul meci, disputat sâmbătă. Selecționata Algeriei, calificată la turneul final din Brazilia, a dispus cu 2-1 (1-1) de echipa condusă de Victor Pițurcă în ultimul test dinaintea CM 2014.

Primul sfert de oră al partidei a aparținut tricolorilor, care au pus în pericol poarta adversă în mai multe rânduri prin Cristian Tănase. La poarta cealaltă, Pantilimon are prima intervenție în minutul 16, iar 6 minute mai târziu se vede nevoit să scoată balonul din plasă după o fază în care Djabou a trecut prea ușor de Chiricheș și a centrat la Bentaleb, care a reluat simplu pentru deschiderea scorului. Răspunsul tricolorilor vine rapid: după ce Marica ratează întâlnirea cu balonul centrat de Raț din partea stângă, Chipciu aduce egalarea în minutul 28 după o lansare bună a lui Maxim. Băieții lui Pițurcă pot aduce avantajul pe tabelă în minutul 43 prin Maxim, dar centrarea lui Cristian Tănase este un pic cam înaltă și nu a putut fi interceptată de mijlocașul lui VfB Stuttgart. Imediat după aceea suporterii algerieni au aruncat obiecte în teren, iar arbitrul elvețian Nicolaj Haenni oprește jocul pentru un sfert de oră.

La reluare tot românii sunt mai ofensivi și ratează prin Tănase o nouă ocazie, portarul algerienilor Mbolhi respingând de sub bară șutul stelistului. Maghrebienii reușesc golul victoriei în minutul 66 după o fază simplă, ce a prins pe călcâie defensiva noastră: centrare de pe dreapta Taider și reluare din 6 metri Soudani, algerianul strecurându-se prin spatele lui Găman. Algerienii prind elan și construiesc noi ocazii la poarta lui Lung junior, introdus de Pițurcă în teren în ziua în care a împlinit 25 de ani. Portarul Astrei a salvat trei ocazii mari de gol și a blocat tabela la 2-1 în favoarea Algeriei.

Lipsa de concentrare la finalizare a privat naționala tricoloră de un rezultat bun și reprezintă unul dintre punctele pe care Victor Pițurcă trebuie să se concentreze în perspectiva viitoarei campanii de calificare, alături de consistența liniei defensive.

 

Selecționerul Victor Pițurcă a mizat pe următorii jucători:

România: 1. Costel Pantilimon (23. Silviu Lung jr, min. 48) — 6. Vlad Chiricheș, 17. Valerică Găman, 21. Dragoș Grigore, 3. Răzvan Raț — 5. Alex Bourceanu, 8. Costin Lazăr (16. Bănel Nicoliță, min. 52; 11. Cosmin Matei, min. 82) — 20. Alex Maxim, 7. Alex Chipciu (19. Raul Rusescu, min. 76), 10. Cristian Tănase — 9. Ciprian Marica

Pe banca de rezerve s-au mai aflat: 4. Cristian Manea, 13. Bogdan Vătăjelu, 14. Alexandru Mateiu, 15. Bogda Mitrea, 18. Mihai Pintilii, 22. Florin Tănase.

Alte știri din Fotbal