Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Eșec la Cluj în amicalul contra SlovenieiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
17 Nov 2022

Eșec la Cluj în amicalul contra Sloveniei

Aflată într-un stagiu de pregătire într-o perioadă în care alte echipe se îndreaptă spre turneul final al Campionatului Mondial, selecționata României a evoluat în această seară pe Cluj Arena contra reprezentativei Sloveniei.

Încercând să mai atenueze gustul amar lăsat de evoluția din Liga Națiunilor, echipa experimentală pregătită de Edi Iordănescu a suferit din nou și a încheiat învinsă această întâlnire.

Slovenii au profitat de orice ocazie ivită sau oferită de nesincronizările din defensivă ale tricolorilor și au avut o primă șansă de a înscrie în minutul 3. Sporar a finalizat cu șut o minge interceptată de Vătăjelu, dar Moldovan a avut o intervenție salutară, apoi un minut mai târziu portarul giuleștenilor s-a remarcat din nou la execuția lui Verbic. Consistența în joc a tricolorilor a apărut ceva mai greu, dar în minutul 9 au avut șansa de a deschide scorul la șutul lui Burcă venit pe respingere sau în minutul 12 la șutul deviat în corner trimis de Cordea. Moldovan are o nouă intervenție bună în minutul 15 după un nou șut al lui Verbic, dar nu mai are ce face în minutul 26 la lovitura de cap a lui Sesko venită în urma unei centrări a lui Stojanovic. Slovenii profită de ascendentul moral și își dublează avantajul de pe tabelă în minutul 31 după o fază frumos construită și finalizată de Sporar cu un șut din interiorul careului. Putea fi chiar 3-0 la pauză dacă Moldovan nu ar fi avut o nouă ieșire inspirată la pătrunderea lui Sesko.

Intrarea lui Moruțan în locul lui Cordea în partea a doua a jocului a dinamizat ofensiva tricolorilor. Un prim șut de la distanță trimis în minutul 51 de jucătorul Pisei îl obligă pe Oblak la o primă paradă bună, apoi Cicâldău nu prinde cadrul porții oaspeților în minutul 57. Drăguș reduce din diferență în minutul 64 cu un șut imparabil, assist-ul aparținându-i lui Cristi Manea cu o pasă inspirată trimisă de pe partea dreaptă. Cu o jumătate de repriză la dispoziție pentru a egala, tricolorii au o bară în minutul 74 la șutul lui Moruțan în transversală și un șut din prima al lui Manea în minutul 76 după un corner executat de Moruțan.

S-a încheiat 1-2, înfrângerea în fața Sloveniei ridicând noi semne de întrebare pentru Edi Iordănescu.

 

România – Slovenia 1-2 (0-2)

Au marcat: Drăguș (min. 64)/Sesko (min. 26), Sporar (min. 31)

România (selecționer Edward Iordănescu): H. Moldovan - Cr. Manea, Burcă, Nedelcearu (min. 72 Drăguşin), Vătăjelu (min. 60 Opruţ) - R. Marin (min. 84 Boloca), M. Marin, Cicâldău (min. 60 Olaru) – Cordea (min. 46 Moruţan), Puşcaş, Drăguş (min. 73 Petrila)

Slovenia (selecţioner Matjaz Kek): Oblak - Stojanovic, Blazic (min. 46 Mevlja), Bijol, Balkovec (min. 70 Sikosek) – Lovric (min. 46 Karnicnik), Cerin, Kurtic (min. 85 Stankovic), Verbic (min. 79 Horvat) - Sesko, Sporar (min. 46 Vomberger)

Alte știri din Fotbal