Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Erste Liga: Finală româneascăSorin Pană / SportPictures.eu
26 Mar 2021

Erste Liga: Finală românească

CSM Corona Brașov și Sport Club Miercurea Ciuc se vor întâlni în finala Erste Liga, competiție regională care în această ediție a reunit la start trei formații din România și 7 din Ungaria.

„Lupii” au câștigat sezonul regulat la 7 puncte distanță de formația de pe locul secund, FTC-Telekom, și după ce în sferturile de finală a trecut la limită, 4-3 la general, de ocupanta locului 8, Opten Vasas HC, a jucat semifinala contra celor de la DEAC. De această dată, elevii antrenorului Dave MacQueen au obținut calificarea după numai 6 meciuri, victoria decisivă fiind obținută ieri în deplasarea de la Debrecen cu scorul de 5:3 (1:1, 0:2, 4:0, 0:0).

Clasați pe locul 3 după cele 36 de partide ale sezonului regulat, ciucanii au avut o misiune mult mai simplă în sferturi, adversara lor fiind formația ACSH Gheorgheni, clasată pe locul 7, de care au dispus cu 4-1. În semifinale, jucătorii pregătiți de Jason Morgan au avut nevoie tot de 6 partide pentru a tranșa disputa cu FTC-Telekom, cea de-a patra victorie fiind obținută pe teren propriu, tot ieri, pe patinoarul „Vakar Lajos” cu 4:3 (2:1, 1:1, 0:1, 1:0).

Finala, care se dispută tot după sistemul „cel mai bun din 7 partide”, va demara marți, 30 martie pe patinoarul Olimpic din orașul de sub Tâmpa, cel care va găzdui a doua zi partida cu numărul 2.

Alte știri din Hochei