Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Erste Liga: Două echipe românești în semifinaleRobert Laszlo / SportPictures.eu
06 Mar 2020

Erste Liga: Două echipe românești în semifinale

SC Miercurea Ciuc și ACS Hockey Gheorgheni s-au calificat în semifinalele Erste Liga după scenarii diferite.

Dacă formația ciucană a rezolvat în cinci meciuri ecuația calificării în duelul cu DEAC, vecina de clasament de la finele fazei a doua a competiției, hocheiștii din Gheorgheni au învins în meci decisiv Corona Brașov pe patinoarul Olimpic din orașul de sub Tâmpa.

Disputat în această seară, meciul 7 din sfertul de finală românesc a fost decis practic în ultimele 20 de minute ale sale, atunci când Mitchell Jones, Tendler Jereme și Andreas Valdix au înscris pentru oaspeți după ce la a doua pauză tabela indica 2:2. În urma victoriei cu 5:2 (1:1, 1:1, 3:0), ACS Hockey Gheorgheni a provocat surpriza și a eliminat formația care a terminat pe ultima treaptă a podiumului partea a doua a campionatului și în semifinalele competiției va evolua contra celor de la UTE, cealaltă echipă venită din grupa locurilor 6-10 care a obținut calificarea. Maghiarii clasați pe locul 7 după faza a doua au fost și ei protagoniștii unei alte surprize, mult mai mare, eliminând formația de pe locul 2, Dunaújvárosi Acélbikák, în minim de meciuri, 4.

În cealaltă semifinală ciucanii se vor duela cu FTC Telekom, echipa care a terminat pe prima poziție faza a doua și care va avea privilegiul de a disputa pe teren propriu meciul decisiv, în eventualitatea că se va ajunge la acesta.

Scorul general al întâlnirilor din play-off este:

FTC Telekom - Fehérvári Titánok   4-2

Dunaújvárosi Acélbikák - UTE  0-4

Corona Brașov - ACS Hockey Gheorgheni  3-4

DEAC - SC Miercurea Ciuc  1-4

Alte știri din Hochei