Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Eroii de la Sevilla sărbătoresc 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor EuropeniRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
05 Mai 2016

Eroii de la Sevilla sărbătoresc 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

După ce marți seară Clubul Sportiv al Armatei Steaua a organizat la Casa Centrală a Armatei o festivitate de înaltă clasă cu participare de cel mai înalt nivel guvernamental, cea mai mare performanță a unei echipe de club din România va fi celebrată și anul acesta într-un cadru relaxat la Cheile Grădiștei.

În 4 și 5 mai Complexul Cheile Grădiștei este din nou gazda celor care au făcut parte din echipa de fotbal Steaua București și care au scris istorie la Sevilla la 7 mai 1986, fiind prima echipă din Estul continentului câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, trofeul de cel mai înalt calibru la nivelul competițiilor europene.

Se vor reuni jucători și tehnicieni, cei care au contribuit la acea serie de performanțe la nivel continental ce a continuat cu câștigarea Supercupei Europei și calificarea pentru a doua oară în interval de trei ani în finala principalei competiții europene intercluburi. Bucuria revederii va fi umbrită de dispariția prematură a lui Lucian Bălan, lipsa sa din grup fiind resimțită cu tristețe de colegii săi alături de care a muncit, a luptat și a cunoscut bucuria victoriilor pe gazon. La un asemenea moment jubiliar, la 30 de ani de la cucerirea trofeului se vor alătura sărbătorii de la Cheile Grădiștei și Marius Lăcătuș, stabilit în ultima perioadă în Spania alături de familia sa, precum și Anton Weissenbacher, revenit în țară după aproape 25 de ani de când a plecat ca jucător și s-a astabilit în Germania.

Ei se vor alătura celor care au participat consecvent la întâlnirile anuale Duckadam, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu, Majearu, Tudorel Stoica, Pistol, Stângaciu, iar Puiu Iordănescu va conduce de pe margine echipa într-o partidă contra ”naționalei” artiștilor ce se va desfășura în sala de sport a complexului.

Partida va fi transmisă în direct de Sport.ro joi, 5 mai, începând cu ora 17:00, fiind al cincilea an consecutiv când celebrarea se vede pe micul ecran la postul respectiv.

Alte știri din Fotbal