Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de masă
powered by Sadolin
Eliza Samara, campioană europeană în proba de simplu!AFP / Mediafax Foto
04 Oct 2015

Eliza Samara, campioană europeană în proba de simplu!

Constănțeanca Eliza Samara a cucerit medalia de aur a Campionatelor Europene ce s-a disputat la Ekaterinburg, în Rusia, după ce a învins-o într-o finală dramatică pe olandeza Jie Li în set decisiv.

După ce a câștigat în cursul dimineții cu 4-1 la seturi semifinala contra rusoaicei Polinei Mihailova, Samara a pornit bine și în meciul decisiv pentru titlul continental, adjudecând primul set cu 11-6. În actul secund, Samara nu a reușit să revină de la 6-9 și a pierdut cu 11-9, apoi setul 3 a fost câștigat 11-3 de Jie Li pe baza unei defensive solide în fața căreia constănțeanca a variat loviturile, însă a comis greșeli.

În setul 4 Samara aplică sfaturile antrenorului său Viorel Filimon și îi forțează reverul adversarei sale, care cedează în cele din urmă cu 11-7. Setul 5 debutează într-o notă de echilibru, dar Jie Li se detașează la 6-4. Samara salvează minge de set la 9-10, însă Jie Li câștigă 14-12 și se duce la un singur set de victorie.

Neavând nimic de pierdut, Eliza pornește în trombă în setul 6 și se detașează la 6-0. Un rever în fileu o împiedică să facă 7-0, dar nu a fost decât o mică sincopă în drumul spre câștigarea setului cu 11-4.

Decisivul o arată pe Samara la fel de ”în zonă” și după ce Jie Li a condus cu 1-0, constănțeanca a întors la 9-1. După ce adversara sa s-a apropiat la 9-4 profitând de o scădere a concentrării sale, un time-out a reglat pierderea de ritm și a condus-o pe Eliza Samara la 11-4.

Românca a câștigat, așadar, cu scorul de 4-3 pe seturi 11-6, 9-11, 3-11, 11-7, 12-14, 11-4, 11-4 și devine regina Europei într-un sport dominat de jucătoare naturalizate.

Înaintea finalei de simplu, Eliza a disputat-o și pe cea de dublu făcând echipă cu unguroaica Georgina Pota. Din păcate, cele două s-au văzut nevoite să se încline în fața dublului turco-iberic Hu/Shen, constănțeanca aducând pentru România a doua medalie de argint după cea cucerită cu echipa.

Alte știri din Tenis de masă