Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Eliminați, dar cu fruntea susRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
22 Iul 2016

Eliminați, dar cu fruntea sus

Parcurs scurt pentru CSMS Iași în preliminariile Europa League, la prima lor participare într-o competiție continentală. Joi seară elevii lui Nicolo Napoli au pierdut manșa retur a dublei cu croații de la Hajduk Split la capătul unui meci în care au avut șanse, dar au fost taxați de echipa gazdă în ultimul minut de joc.

Ieșenii au pornit cu mult curaj partida și Piccioni a avut în minutul 9 prima fază periculoasă la poarta lui Stipica, dar a amânat momentul șutului și a fost blocat de Jefferson. La câteva minute distanță Bole l-a încercat cu un șut de la distanță pe portarul croaților, dar golul apare neașteptat în minutul 22 la poarta lui Grahovac, care salvase în prealabil o lovitură de cap a lui Said. Portarul ieșenilor a fost învins de o execuție acrobatică a lui Tudor, mijlocașul celor de la Hajduk înscriind cu un voleu pe spate din colțul careului mic și CSMS Iași avea nevoie acum de două goluri pentru calificare. Primul a venit rapid, la numai patru minute distanță, Ciucur înscriind cu un șut din marginea careului de 16 metri la o fază de atac prelungită a elevilor lui Nicolo Napoli și relansând speranțele oaspeților. Repriza s-a încheiat cu o mare ocazie a gazdelor, Nizic fiind foarte aproape să taxeze o ieșire neinspirată a lui Grahovac.

Repriza secundă a debutat cu presiune a ieșenilor la poarta lui Stipica, Vasile Gheorghe având o ocazie imensă în minutul 58, șutul său din mijlocul careului croat fiind respins de pe linia porții de Jefferson. Treptat, gazdele ies din tranșee și în minutul 64 Vlasic îl pune la treabă pe Grahovac cu un șut din afara careului, dar ieșenii cred în continuare în șansa lor și ratează în minutul 78 o nouă ocazie prin Andrei Cristea, cu o lovitură de cap din 6 metri. În cele din urmă, gazdele convertesc pe tabelă superioritatea fizică de pe final de meci, în ultimul minut al timpului regulamentar, printr-un gol înscris de Ohandza cu un șut în cros din interiorul careului.

S-a încheiat Hajduk Split - CSMS Iași 2-1 (1-1), rezultat ce îi elimină pe ieșeni din competiția europeană.

 

Hajduk Split (antrenor Marijan Pusnik): Stipica – Juranovic, Nizic, Cosic, Milic - Vlasic, Kosulj, Jefferson (min. 68 Biliy), Susic (min. 60 Basic), Tudor - Said (min. 46 Ohandza)

CSMS Iaşi (antrenor Nicolo Napoli): Grahovac – Ţigănaşu, Mihalache, Frăsinescu, Voicu - Ciucur (min. 63 Martin), Mitic, V. Gheorghe (min. 76 Crețu), Bole - Piccioni, Cristea (min. 81 Dan Roman)

Alte știri din Fotbal