Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Egalitate inegalăSportPictures.eu
01 Mar 2014

Egalitate inegală

Derbiul campionatului, ediția 154. Până astăzi, egalitate perfectă. În Ghencea, Steaua pornea favorită, nu doar prin prisma statutului de gazdă și nici a rezultatelor din ultima etapă. Acest lucru a fost amintit în toate emisiunile și declarațiile de pe parcursul săptămânii premergătoare meciului. Realitatea din teren ne-a readus aminte că într-un derby orgoliile contează 90%, anulând diferențele de valoare individuală.

Steaua a început meciul surprinsă de dispunerea în teren a dinamoviștilor și s-a aflat în permanentă căutare a unor soluții de a finaliza. Tănase a fost cel mai aproape, mingea trimisă de el în minutul 28 după ce a jonglat cu ea într-un careu supra-aglomerat lovește rădăcina barei din stânga unui Bălgrădean bătut la acea fază. La patru minute distanță Sânmărtean șutează puternic de la 30 de metri și portarul dinamovist scoate de sub bară. La poarta cealaltă, dinamoviștii cer penalty la o pătrundere în careu a lui Cosmin Matei, însă ”centralul” Tudor lasă jocul să continue.

La pauză, Reghecampf îl schimbă pe Adi Popa cu Piovaccari pentru o prezență mai solidă în careul advers și pe Varela cu Prepeliță pentru a compensa dinamica flancului drept prin scoaterea lui Popa.

Steliștii încep repriza a doua tot în poziții ofensive și tot fără soluții concrete de finalizare. În minutul 56, contrar cursului jocului, Țucudean profită de lipsa de comunicare dintre Szukala și Tătărușanu, portarul stelist intervenind intempestiv, faultându-l pe atacantul dinamovist. Dragoș Grigore își asumă responsabilitatea penalty-ului acordat de arbitrul Tudor și se hotărăște să execute o ”panenka”. Culcat pe partea stângă, Tătărușanu agață cu mănușa dreaptă mingea, care cade totuși dincolo de linia porții.

Dinamo se vede la conducere și gazdele încep acum cursa pentru egalare. Atacurile sunt sterile și oaspeții nu ratează nicio ocazie de a contraataca, punând încă de câteva ori în pericol poarta lui Tătărușanu. Atunci când puțini mai credeau, Steaua a reușit egalarea. În minutul 89 Chipciu îi pasează lui Keșeru la limita careului de 16 metri, acesta pivotează și plasează mingea jos, în colțul din stânga lui Bălgrădean. Egalitatea este mult mai aproape de adevăr pentru ce s-a jucat în Ghencea în această seară. Toate simțurile se ascut în ultimele minute, de prelungire. Piovaccari mai are o pătrundere în careul lui Dinamo și cade dezechilibrat din contactul cu fundașul dinamovist, însă Tudor este intransigent și îi arată cartonașul galben. Matei mai ia și el un cartonaș galben încercând să tragă de timp și Tudor pune capăt partidei după o lovitură liberă nefinalizată de steliști.

Una peste alta, se poate spune că Keșeru este salvatorul Stelei și roș-albaștrii ies în avantaj în duelul de la distanță cu Astra Giurgiu după un meci în care au fost net superiori la toate categoriile statistice, dar nu și pe tabela de marcaj.

 

Steaua (antrenor Laurenţiu Reghecampf): Tătăruşanu – Varela (min. 46 Prepeliță), Szukala, Gardoş, Latovlevici – Pintilii, Sânmărtean – Adi Popa  (min. 46 Piovaccari), Stanciu (min. 64 Keșeru), Tănase – Chipciu

Alte rezerve: Niţă, Kapetanos, Pîrvulescu, Răduţ

Dinamo (antrenor Flavius Stoican): Bălgrădean – Rus, Grigore (min. 86 Asanovic), Thicot, Filip – Şerban (min. 54 V. Lazăr), Boubacar – Matei, Elton, Rotariu – Ţucudean (min. 79 Joel Thomas)

Alte rezerve:  Naumovski, C. Munteanu, Bărboianu, Grecu

Alte știri din Fotbal