Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Egal de palmares contra ArgentineiSportPictures.eu
05 Mar 2014

Egal de palmares contra Argentinei

Atât de așteptatul meci al naționalei tricolore împotriva Argentinei s-a încheiat 0-0, dar marele câștig al celor 45.034 de spectatori a fost atmosfera extraordinară înregistrată pe stadion și regăsirea unei echipe naționale care a lăsat o impresie bună, de coerență în exprimare pe parcursul primei reprize, cel puțin. Argentinienii au părut că nu forțează, dar jocul ”din vârful bocancilor” le-a fost de ajuns pentru a ajunge în poziții foarte bune de finalizare. O contribuție la realizările lor a avut și linia noastră de fundași, care au fost surprinși de câteva ori de un-doiurile lui Messi, Di Maria & co. sau de pătrunderile individuale ale lui Kun Aguero.

Prima ocazie bifată este cea a lui Messi din minutul 4, când a șutat pe jos din lovitură liberă, mingea fiind deviată în corner. Ai noștri sunt stăpâni pe ce joacă, dar nu pot împinge mingea mai aproape de 30 de metri de poarta lui Romero. Higuain ne dă emoții în minutul 10, dar șutul său pe colțul scurt după o pătrundere în careu este reținut de Tătărușanu. ”Galbenii” prind curaj, jocul de pase este consistent și în mod natural, apar și ocaziile la poarta ”pumelor”. Prima dintre ele este reluarea cu capul peste poartă a lui Pintilii, urmată de ”capul” sub bară al lui Marica, de șutul pe lângă al lui Tănase la centrarea lui Marica. În minutul 27 un-doiul lui Messi cu Di Maria îi prinde pe călcâie pe Grigore și Gardoș, însă madrilenul ratează preluarea. Două minute mai târziu mingea circulă pe traseul Messi-Higuain-Aguero, dar jucătorul lui City este blocat. Este rândul românilor să bifeze ocazii și acestea nu întârzie. Mățel îi pune pe cap lui Maxim o minge pe care mijlocașul o trimite în piciorul lui Romero. Trei minute mai târziu, în minutul 36, același Maxim introduce mingea în plasă, dar tușierul ridică fanionul pentru un presupus aut de poartă înainte de centrarea lui Mățel de pe partea dreaptă.

Argentina a lăsat impresia că au venit la București să bifeze o acțiune, să respecte un contract, însă atitudinea se schimbă ușor după pauză, când sud-americanii devin mai incisivi.

La două minute după reluare Aguero pătrunde în careu și îl depăşeşte pe nou intratul Pantilimon, dar Gardoş este prezent și respinge şutul argentinianului. În repriza secundă băieții lui Pițurcă arată entuziasm în joc, dar realizările în fața porții adverse au lipsit. Ai noștri pierd un pic din consistență și argentinienii își crează mai multe ocazii de a ajunge la poartă. În minutul 56 Di Maria centrează, dar Higuain ratează preluarea, iar cinci minute mai târziu Dragoș Grigore stăvilește acțiunea ofensivă a lui Messi care a încercat să-l găsească pe Di Maria. Intrat în teren în locul lui Aguero, Palacio își face simțită prezența prima dată în minutul 70, când a primit o minge în careu, dar a ratat, apoi patru minute mai târziu din post de servant, dar centrarea sa este respinsă de tricolori. În minutul 85 Pantilimon scoate o minge pe care și-o va aminti o viață întreagă. Messi reușește să țină de un balon primit în marginea careului mare, pivotează și aruncă mingea peste linia fundașilor, spre stânga, către Palacio, acesta centrează pe linia de 6 metri și din colțul din dreapta al careului de 6 metri Lavezzi reia puternic către poarta părăsită într-o primă fază de Pantilimon pentru a-l bloca pe Palacio.

Meciul se termină fără alte mari ocazii și așa s-a încheiat vizita la București a lui Messi & co. Impresia cu care au rămas spectatorii și telespectatorii este că formula de echipă a naționalei din prima repriză ne poate da speranțe pentru un parcurs bun în preliminariile CE 2016.

România (antrenor Victor Pițurcă): Tătăruşanu (min. 46 Pantilimon) - Măţel (min. 75 Luchin), Gardoş, Grigore, Raţ - Pintilii, Bourceanu - Chipciu (min. 87 Grozav), Maxim (min. 46 Torje), Tănase (min. 57 Costin Lazăr) – Marica (min. 67 Rusescu)

Argentina (antrenor Alejandro Sabella): Romero - Zabaleta, Fede Fernandez, Basanta, Rojo – Gago (min. 57 Biglia), Mascherano - Di Maria (min. 89 Maxi Rodriguez), Messi, Aguero (min. 57 Palacio) - Higuain (min. 77 Ezequiel Lavezzi)

Alte știri din Fotbal