Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Edwin Keleti câstigă raliul AraduluiBalasz Atilla / Mediafax Foto
10 Mai 2014

Edwin Keleti câstigă raliul Aradului

Desfăşurat în perioada 8-10 mai, Raliul Aradului şi-a aflat câştigătorii şi perdanţii.

Ziua a doua a acestei întreceri a fost plină de suspans şi răsturnări de situaţie, finalul fiind greu de anticipat după ceea ce se întâmplase în prima zi. Astfel, aflat pe locul cinci la sfârşitul primei zile de concurs, Edwin Keleti, la bordul unui Ford Fiesta R5, si avându-l în dreapta sa pe navigatorul Botond Csomortani, a reuşit să câştige cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop.

Juniorul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, cel care dominase prima zi câştigând patru din cele 5 speciale, a avut ghinion pe speciala cu numărul 7, o pană obligându-l să ajungă la finish cu un handicap de peste 1 minut şi jumătate, retrogradând până pe poziţia a cincea. Din păcate, ceea ce a început prost, a continuat şi în speciala cu numărul opt, când pompa de ulei a maşinii sale, Peugeot 207 S2000, a cedat, tânărul pilot fiind nevoit astfel să abandoneze şi să rămână cu gustul amar al unei posibile victorii.

Şi celelalte locuri de pe podium au fost disputate până la final, deznodământul fiind următorul: Dan Gârtofan s-a clasat al doilea, iar Bogdan Marişca a câştigat duelul cu Gergo Szabo pentru locul 3, obţinând victoria pe ultima specială. La fel ca la Braşov, Sebastian Barbu a urcat încet, încet în clasament, locul 5 obţinut reprezentând încă un rezultat foarte bun pentru tânărul pilot.

Nici seniorul familiei Tempastini nu a avut noroc în această întrecere, Marco căzând ieri după a patra specială pe locul 7 în urma unei pene de cauciuc şi fiind obligat să se mulţumească la final cu locul 6.

Florin Crişan reuşeşte victoria în cadrul clasei 3, fiind însoţit pe podium de Zoltan Juhos şi Adrian Drăgan. Adrian Răspopa l-a surclasat clar pe Raul Badiu în duelul clasei 5 iar Sebastian Gioarsă a obţinut victoria în cadrul clasei 9.

Alte știri din Motorsport