Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Ecoul Råsundei pe noul ”Oblemenco”Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
27 Mar 2018

Ecoul Råsundei pe noul ”Oblemenco”

Băieții lui Cosmin Contra au obținut a doua victorie în interval de trei zile și au căpătat încredere pentru un an în care vor evolua în Liga Națiunilor UEFA împotriva selecționatelor Lituaniei, Muntenegrului și Serbiei. După succesul de la Netanya contra Israelului, tricolorii au primit la Craiova vizita Suediei, selecționerul Janne Andersson optând pentru un lot fără o serie de vedete.

Publicul oltean a primit onoarea de a fi gazda unui meci istoric pentru noi, unul care avea ca menire să încerce să șteargă amărăciunea celor 24 de ani de la eliminarea din SUA și să pună capăt unei perioade de 35 de ani fără victorie în fața scandinavilor, de la istoricul succes de pe Råsunda cu golul înscris de legenda Olteniei Rodion Cămătaru. Din păcate, sărbătoarea fotbalistică a fost umbrită de durerea pierderii unui membru al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi părăsindu-ne în urmă cu câteva zile și lăsând un gol imens în sufletele iubitorilor fotbalului.

Elevii lui Cosmin Contra au gestionat foarte bine partida din această seară și au făcut diferența cu un gol înscris de Rotariu în minutul 57, o execuție de autor – preluare în careu, dribling cu stângul și șut pe jos la colțul lung, fără nicio șansă pentru portarul Johnsson. În primele 45 de minute nu am notat mari ocazii de poartă, în contul tricolorilor putând trece acțiunea lui Mitriță din minutul 25 încheiată cu șut puțin pe lângă poarta suedezilor, scenariul schimbându-se după pauză odată cu intrarea lui Rotariu. Fostul dinamovist a avut nevoie de câteva minute pentru a ieși la rampă și a înscrie după o pasă primită de la Toșca, finalul partidei aducând încă două ocazii mari ale lui Grozav (min. 82) și a debutantului Man (min. 90+2).

Scor final România – Suedia 1-0 (0-0) și seria bună a echipei pregătită de Cosmin Contra dă speranțe pentru o toamnă încărcată.

 

România (selecționer Cosmin Contra): Tătăruşanu - Manea, Dr. Grigore (min. 82 Nedelcearu), Săpunaru, Toşca - R. Marin (min. 69 Anton), Pintilii - Chipciu (min. 60 Grozav), Stanciu (min. 87 Man), Mitriţă (min. 54 Rotariu) - Ţucudean (min. 63 Keşeru)

Suedia (selecționer Janne Andersson): Johnsson - Larsson, Jansson,  Helander, Hult - Durmaz (min. 84 Claesson), Fransson,  Hiljemark, Sema - Guidetti (min. 86 Berg), Kiese Thelin (min. 71 Toivonnen)

Alte știri din Fotbal