Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Polo
powered by Ariston
Echipa națională s-a reunit la bazinul FloreascaSportPictures.eu
14 Mai 2014

Echipa națională s-a reunit la bazinul Floreasca

Selecționerul echipei naționale masculine de polo a României, sârbul Dejan Stanojevic, a sunat prima adunare pentru pregătirea Campionatului European care va avea loc în luna iulie, la Budapesta, în Ungaria.

Pe data de 13 mai, la bazinul Floreasca din Capitală, 15 poloiști de la echipele bucureștene au fost chemați pentru primele ședințe comune de pregătire. După două zile, ei se vor muta la baza olimpică de la Izvorani, din județul Ilfov, unde vor face joncțiunea cu poloiștii de la Oradea și cu cei de peste hotare.

Cei 15 sportivi care s-au prezentat la piscina Floreasca sunt: Alexandru Ghiban, Daniel Robu, Daniel Teoharie, Mihai Drăgușin, Mihnea Gheorghe și Pavel Popescu (Steaua), Alexandru Matei, Dragoș Stoenescu, Petru Ianc, Ion Vrânceanu, Marius Tic (Dinamo), Cătălin Stan, Nicolae Oanță, Vlad Dragomirescu, Cătălin Vochin (Sportul).

Naționala României a fost repartizată în grupa A a Campionatului European de la Budapesta. Poloiștii tricolori vor debuta pe 14 iulie în compania reprezentativei Georgiei, partida fiind programată de la ora 13.00.

Romania va juca apoi pe rand cu Italia (15 iulie, ora 16.00), Muntenegru (17 iulie, ora 19.00), Grecia (19 iulie, ora 14.30) și Rusia (21 iulie, ora 13.00).

Prima clasată ajunge direct în semifinalele Campionatului European, în timp ce formațiile de pe locurile 2 și 3 susțin un baraj pentru accederea în careul de ași. La fel se desfășoară lucrurile și în partea inferioară a clasamentului. Formația de pe locul 4 merge direct în semifinalele turneului pentru locurile 7-12, iar echipele de pe locurile 5 și 6 dau baraj.

Primele 8 clasate au asigurată calificarea directă la Campionatul Mondial din 2015, acesta fiind de altfel și obiectivul poloiștilor tricolori.

În primele zile, la Floreasca, accentul s-a pus mai mult pe pregătirea fizică și pe readaptarea organismului la condițiile unui efort intens, în parametri competiționali.

Alte știri din Polo