Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Gimnastică
powered by Artimex
Echipa feminină a României, locul 4 la CM de la NanningAFP / Mediafax Foto
08 Oct 2014

Echipa feminină a României, locul 4 la CM de la Nanning

Reprezentativa feminină a României (Larisa Iordache, Andreea Munteanu, Anamaria Ocolișan, Alina Ștefania Stănilă, Paula Cristina Tudorache, rezervă Silvia Zarzu), într-o alcătuire cu majoritatea componentelor debutante, a încheiat CM de gimnastică artistică de la Nanning (China) pe un meritoriu loc 4 în finala pe echipe, cu un punctaj de 170,961 puncte, în timp ce competiția a fost dominată de SUA - 179,280 puncte, medaliată cu aur, urmată de China - 172,587, bronzul revenind, cu doar jumătate de punct în fața noastră, Rusiei, cu 171,462 puncte.

Intrate în concurs după ce în calificări au fost doar pe 7, gimnastele românce au fost nevoite să se concentreze perfect (de altfel, au avut o singură ratare, la bârnă, care, din păcate s-a dovedit decisivă, Alina Ștefania Stănilă căzând, în deschidere, de pe aparat), reușind cu brio acest lucru față de experiența redusă a majorității componentelor la senioare. În cele din urmă, nu au reușit să urce pe podium, dar au avut o comportare dătătoare de speranțe mai ales în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio, de peste 2 ani.

Impresionantă și încurajatoare în perspectiva concursului individual compus de vineri a fost evoluția Larisei Iordache, cu note mai bune decât în calificări la toate aparatele, deci într-un sensibil progres de la o zi la alta — 14,708 la sol, 15,066 la sărituri, 14,466 la paralele și, mai ales, 15,500 (cu dificultate 6,5, execuție 9,00) la bârnă.

Intangibile, sportivele americance (Simone Biles, Alyssa, Madison Kocian, Ashton Locklear, Kyla Ross, Mykayla Skinner) nu au avut nicio problemă în adjudecarea titlului, în timp ce China (Yawen Bai, Siyi Chen, Huidan Huang, Chunsong Shang, Jianxin Tan, Jinnan Yao) a dat, adesea, semne de slăbiciune, deși evolua acasă. Mai familiarizate cu atmosfera marilor concursuri, rusoaicele (Aliya Mustafina, Maria Harenkoa, Ekaterina Kramarenko, Tatiana Nabeva, Alla Sosnițkaia, Daria Spiridonova) și-au îndeplinit obiectivul, un loc pe podium.

Iată clasamentul final al concursului feminin pe echipe: 1. SUA — 179,280 puncte; 2. China — 172,587 p; 3. Rusia — 171,462 p; 4. România — 170,962 p; 5. Italia — 169,023 p; 6. Marea Britanie — 168,495 p; 7. Australia — 165,988 p; 8. Japonia — 165,422 p.

Joi, Campionatele mondiale continuă cu concursul individual compus masculin, unde România va fi reprezentată de Cristian Bățagă, vineri este programată competiția similară la feminin, având-o pe Larisa Iordache printre protagoniste, secundată de o altă colegă calificată în primele 24, Alina Ștefania Stănilă. Larisa Iordache urmează să mai dispute 2 finale, duminică, la bârnă și sol, în timp ce sâmbătă, în prima zi a concursului special pe aparate, figurează drept prima rezervă la sărituri.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Gimnastică