Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Spania a fost anunțată oficialRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
28 Ian 2015

Echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Spania a fost anunțată oficial

Căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României, Alina Cercel-Tecșor, a anunţat oficial jucătoarele care vor reprezenta România în întâlnirea cu Spania contând pentru turul I al Grupei Mondiale II. Pe lista oficială înaintată forului internaţional de tenis au fost nominalizate: Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru.

Alina Cercel-Tecșor, căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României: „Echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Spania reunește cele mai în formă jucătoare ale momentului. Simona, Irina, Monica și Alexandra sunt bucuroase și mândre să reprezinte din nou culorile României, de aceasta dată la Galați, împotriva unei echipe puternice ca Spania. Formăm o echipă omogenă, echilibrată și optimistă.

Fetele vin de la primul Grand Slam din an, Australian Open, unde au avut rezultate remarcabile. Un prim pas pe care trebuie să-l facă este să se acomdeze cu fusul orar și cu temperatura. Sperăm să fie toate într-o formă sportivă bună la începutul meciurilor, gata să intre pe teren pentru a lupta pentru șansa noastră".

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis: „Întâlnirea dintre reprezentativele României și Spaniei poate fi considerată o finală de Fed Cup. Ambele echipe au în componență jucătoare de top și au șanse egale la victorie, dar noi avem un atuu: jucăm acasă unde vom avea o sală plină de suporteri de partea noastră. Pe lângă determinarea fetelor, ei vor face diferența, împingându-le de la spate prin susținerea lor. Vrem să le mulțumim pe această cale Simonei, Irinei, Monicăi și Alexandrei, că au răspuns prezent la convocare, și fanilor care vor fi alături de fete, în Patinoarul de la Galați. Cu siguranță, vom avea două zile de tenis la cel mai înalt nivel, la finalul cărora îmi doresc ca echipa României să aibă trecute în dreptul ei cele 3 puncte care ne duc mai departe".

Întâlnirea dintre România şi Spania va avea loc în perioada 7-8 februarie 2015, la Arena "Dunărea" din Galați. Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu sunt programate sâmbătă, 7 februarie 2015, iar duminică, 8 februarie 2015, se vor disputa celelalte două meciuri de simplu și meciul de dublu.

Echipa care va câştiga întâlnirea va juca Play-Offul pentru Grupa Mondială, iar echipa care va pierde va juca barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială II.


Echipa României

Simona Halep (23 de ani, 3 WTA - la simplu)
FED CUP
- a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia
- prezentă în 12 întâlniri
- a jucat 16 meciuri
- simplu (victorii/înfrângeri) 9/2
- dublu (victorii/infrangeri) 2/3

Irina Begu
FED CUP (24 de ani, 42WTA - la simplu, 56 WTA - la dublu)
- a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia
- prezentă în 9 întâlniri
- a jucat 12 meciuri
- simplu (victorii/înfrângeri) 3/2
- dublu (victorii/infrangeri) 5/2

Monica Niculescu (27 de ani, 49 WTA- la simplu, 44 WTA - la dublu)
- a debutat în Fed Cup în 2004, în Malta
- prezentă în 30 de întâlniri
- a jucat 43 meciuri
- simplu (victorii/înfrângeri) 14/7
- dublu (victorii/înfrângeri) 13/9

Alexandra Dulgheru (25 de ani, 87 WTA - la simplu)
- a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia
- prezentă în 8 întâlniri
- a jucat 12 meciuri
- simplu (victorii/înfrângeri) 4/3
- dublu (victorii/infrangeri) 1/4

 

sursa: frt.ro

Alte știri din Tenis de câmp