Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Echipa României pentru meciul cu reprezentativa Canadei
16 Iun 2017

Echipa României pentru meciul cu reprezentativa Canadei

Naționala de rugby a României întâlnește sâmbătă, 17 iunie, în cel de-al doilea meci al turneului internațional pe care îl face în această luna în Asia și America de Nord, echipa Canadei. Deși Stejarii au întâlnit de șapte ori Canada până acum, meciul de mâine reprezintă o premieră, acesta fiind primul disputat în fieful purtătorilor “frunzei de arțar”, pe Ellerslie Rugby Park din Edmonton. Partida are loc la ora 24:00, ora României și va fi transmisă în direct pe Dolce Sport și RugbyTv.ro.

Pentru această partida, staff-ul tehnic a stabilit echipa care va intra in teren. Față de echipa care a întâlnit Japonia pe 10 iunie, în Primul XV sunt patru modificări, două în pachetul de înaintare, cu Valentin Popârlan și Vlad Nistor titulari și două pe treisferturi, urmând să înceapă în teren Ionuț Dumitru și Luke Samoa. De asemenea este de menționat prezența pe banca de rezerve a tânărului jucător Marius Simionescu, campion al SuperLigii CEC Bank cu Timișoara Saracens.

În ce privește proveniența jucătorilor din Primul XV,  cinci joacă la echipe din Franța, patru evoluează la CSA Steaua, trei la Știința Baia Mare, doi la Timișoara Saracens și unul la CSM București.

“Pentru Romania este un turneu important pentru ca am reusit dupa multi ani sa avem aceste meciuri in afara tarii, intr-adevar este foarte solicitant pentru ca jucatorii trebuie sa se adapteze rapid la conditiile pe care le intalnesc in locurile in care jucam, la fusul orar, la clima. Pentru noi este o oportunitate sa intalnim echipa Canadei, chiar aici, in Canada, este o sansa de care jucatorii doresc sa profite, ne-am acomodat bine, singura problema a fost diferenta de fus orar dintre Japonia si Canada. Jucatorii nu au prea reusit sa doarma in aceste zile, dar pana la urma este vorba de cat de bine poti gestiona aceste probleme pentru ca la ora meciului, jucatorii sa dea ce pot mai bun. Este o atmosfera frumoasa aici, ne asteptam sa fie asa, am avut parte de o primire calduroasa, toata lumea a fost atenta cu noi. In ce priveste meciul, ne asteptam la o confruntare fizica, meciurile dintre cele doua echipe au fost puternice. Aceasta intalnire ne da posibilitatea sa incercam noi solutii pe unele posturi cheie, sa incercam sa jucam un rugby in viteza, cu combinatii frumoase”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

Romania: 1.Ionel Badiu (Carcassonne),2.Otar Turashvili (Colomiers), 3.Andrei Ursache (Carcassonne), 4.Johannes Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 5. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 6. Vlad Nistor(Albi) 7.Viorel Lucaci (Steaua Bucuresti), 8.Mihai Macovei (C) (Colomiers), 9.Florin Surugiu (Steaua Bucuresti), 10.Florin Vlaicu (Steaua Bucuresti), 11. Ionut Dumitru (Steaua Bucuresti), 12.Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare), 13.Paula Kinikinilau (CSM Bucuresti), 14.Fonovai Tangimana (Timisoara Saracens), 15. Luke Samoa (Stiinta Baia Mare)

Rezerve: 16. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare),  17Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 18.Alexandru Tarus(Sale Sharks), 19. Marius Antonescu (Colomiers),  20. Andrei Gorcioaia (Valence D’Agen), 21.Tudorel Bratu (Dinamo Bucuresti), 22. Vladut Popa (Timisoara Saracens), 23. Marius Simionescu (Timisoara Saracens)

 

Echipa Canadei: 1. Anthony Luca (The Burnaby Lake Rugby Club) 2. Ray Barkwill(Ontario Blues) 3.Matt Tierney (Pau), 4. Brett Beukeboom(Cornish Pirates) (C), 5.  Evan Olmstead(Newcastle Falcons), 6. Tyler Ardron(Chiefs), 7. Matt Heaton(Darlington Mowden Park), 8. Aaron Carpenter(Doncaster Knights), 9. Gordon McRorie(Prairie Wolf Pack), 10. Connor Braid(BC Bears), 11. Sean Duke(BC Bears), 12. Nick Blevins(Prairie Wolf Pack), 13. Conor Trainor(Vannes), 14. DTH Van der Merwe(Newcastle Falcons), 15. Ciaran Hearn(London Irish) Rezerve: 16. Benoit Piffero (Atlantic Rock) , 17. Djustice Sears-Duru(Ontario Blues), 18. Ryan Ackerman (Veteran BC Bears) 19. Conor Keys(Atlantic Rock), 20. Kyle Baillie(London Scottish), 21. Phil Mack(BC Bears), 22. Shane O’Leary(fara echipa), 23. Andrew Coe (Ontario Blues)

Antrenor: Mark Anscombe

Alte știri din Rugby