Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Echipa României pentru meciul cu Rusia
03 Mar 2017

Echipa României pentru meciul cu Rusia

Naționala de rugby a României va întâlni sâmbătă, 4 martie, în cel de-al treilea meci din Rugby Europe Championship, Rusia. Meciul programat la Soci, de la ora 13:00 (ora României) va fi transmis în direct de Dolce Sport 1.

Pentru aceasta partida, staff-ul tehnic a stabilit echipa care va intra in teren. Este de remarcat revenirea in Primul XV al Stejarilor a capitanului Mihai Macovei, cel care a evoluat ultima data pentru Romania tot intr-un meci cu Rusia, in 2016. Acesta a a fost accidentat, perioada de recuperare fiind una indelungata. De asemenea, in aceasta partida se va consemna si un debut, Sione Fakaosilea (1,86 cm – 118 kg) centru de origine tongana ce evolueaza in SuperLiga CEC Bank la CSM Stiinta Baia Mare. In ce priveste provenienta jucatorilor din Primul XV,  6 joaca la echipele din Franta, 3  la Timisoara Saracens,  3 la CSA Steaua, 2 la Stiinta Baia Mare si unul  la CSM Bucuresti.

Primul XV: 1. Ionut Badiu (Carcassonne), 2. Otar Turashvili (Colomiers), 3. Alexandru Tarus (Beziers), 4. Marius Antonescu (Tarbes), 5. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua), 7. Mihai Macovei (cpt)(Colomiers), 8. Andrei Gorcioaia (Massy), 9. Vali Calafeteanu (CSM Bucuresti), 10. Florin Vlaicu (CSA Steaua), 11.Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens), 12. Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare), 13. Jack Umaga (Timisoara Saracens), 14. Ionut Dumitru (CSA Steaua), 15. Catalin Fercu (Timisoara Saracens)

Rezerve: 16. Marian Capatana (Timisoara Saracens), 17. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 18. Alexandru Gordas (CSA Steaua), 19. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 20. Ionut Lucian Muresan (Timisoara Saracens), 21. Florin Surugiu (CSA Steaua), 22. Jody Rose (Timisoara Saracens), 23. Stephen Shennan(Timisoara Saracens)

 

"Ne asteapta un meci dificil, Rusia este o echipa fizica, cu un joc in forta, a carei principala arma este gramada. Mergem increzatori ca vom face un joc bun. Daca cu Spania obiectivul a fost acela de a castiga, sacrificand jocul, acum trebuie sa crestem ca joc. Am avut o saptamana buna de pregatire, in care s-a pus accent pe gramada si pe repetarea acelor scheme de joc care nu au mers pana acum. Jucatorii au un moral bun, venirea lui Mihai Macovei este o motivatie in plus pentru ca este genul de lider care trage echipa dupa el, care aduna jucatorii, le vorbeste, ii responsabilizeaza. Meciul cu Rusia este unul important, insa nu trebuie sa ne gandim ca este unu de totul sau nimic. Calificarea se va juca pe perioada a doi ani, important este sa facem meciuri bune si sa luam tot ce putem din ele ca punctaj, ca bonus, si sa invatam din greselile facute. Eu cred ca toti au invatat din ceea ce s-a intamplat in Germania, ca au lasat in urma ce a fost, iar ce este important acum este urmatorul meci", a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

Romania si Rusia s-au intalnit pana acum de 20 de ori, Stejarii impunandu-se in 13 partide, ursii in 6, iar una s-a terminat la egalitate. Din lotul actual cele mai multe puncte impotriva rusilor le-a marcat Florin Vlaicu, 104 din doua eseuri, 17 transformari si 20 lovituri de pedeapsa.

Cele doua echipe s-au intalnit ultima data in 2016, la Iasi, cand Romania s-a impus cu 30-0.

Alte știri din Rugby