Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Yachting
Ebru Bolat aduce României un al doilea titlu european la yachting
19 Iul 2014

Ebru Bolat aduce României un al doilea titlu european la yachting

După ce, cu trei luni în urmă, sportiva Yacht Clubului Regal Roman, Ebru Bolat aducea pentru prima dată României un titlu european la yachting, câştigând Campionatele Europene de Yachting la clasa Zoom8, fete, astăzi, românca și-a îmbogățit palmaresul cu o altă victorie importantă, câștigând al doilea titlu european la Campionatul European de Yachting, clasa Optimist, fete.

Concursul, desfaşurat în săptămana 12-19 Iulie la Dublin, în Irlanda, a avut loc  în condiții meteo dificile, cu vânturi variabile şi cu multe rotiri pe direcție, cu o vreme, când însorită, când ploioasă. Cu toate acestea, la finalul celor şase zile de curse, Ebru Bolat a reușit să se situeze pe prima poziție a clasamentului. După un început dominat de sportivele din Suedia, Spania și Italia, Ebru a recuperat permanent în cele 5 zile de curse, urcând, gradual, în clasament, până pe prima pozitie și apoi consolidându-și avantajul astfel obținut.

La 26 de puncte distanță de Ebru Bolat, urmează în clasament sportiva Iset Segura din Spania, podiumul fiind completat de elvețianca Martina Mueller. Slovenca Mara Turin, campioană europeană în anii 2012 și 2013 s-a situat de această dată pe locul 6.

Clasa Optimist este o clasă de ambarcațiuni extrem de populară în întreaga lume, peste 200.000 de bărci fiind înregistrate în peste 100 de țări de pe toate continentele, fiind dedicată copiilor cu vârste de până la 15 ani. Marea majoritate a medaliaților olimpici la yachting și-a început cariera sportivă pe acest tip de ambarcațiune.

La ediția din acest an a Campionatelor Europene de clasă Optimist, de la Dublin au participat 254 de copii din 44 de țări din întreaga lume (din care 33 de țări europene), sportivi bine pregătiți, nominalizați în loturile naționale în urma unor selecții extrem de riguroase.

Din România au mai participat sportivii Petru Neagu (Electrica București), Vlad Ion (Electrica Constanța), Maximilian Roșca și Marta Andronic (ambii de la Sportul Studențesc, București). Întreaga echipă a avut parte de o experiență incredibilă, participând la o competiție dură, cu adversari puternici și reprezentând cu mândrie România în acest sport prea puțin cunoscut la noi, dar foarte popular în întreaga lume.

Alte știri din Yachting