Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
EURO U21: Tricolorii ”mici” scriu istorie cu o dublă calificareSportPictures.eu
24 Iun 2019

EURO U21: Tricolorii ”mici” scriu istorie cu o dublă calificare

Punctul care le asigura câștigarea grupei C a fost obținut de tricolorii pregătiți de Mirel Rădoi în fața Franței și le-a oferit ocazia de a se califica în semifinalele Campionatului European și la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor după o pauză de 56 de ani!

Prima parte a jocului a început într-o notă de dominare a francezilor, care au excelat în special pe flancuri, dar fără să notăm mari ocazii la poarta lui Ionuț Radu. Treptat, tricolorii au ieșit din defensivă și Florinel Coman are prima mare ocazie în minutul 13, atunci când fundașii francezi i-au suflat balonul din gheată în momentul șutului. Trei minute mai târziu Nedelcu lovește balonul cu capul de la marginea careului mare și îl trimite cu boltă puțin pe lângă vinclul din dreapta lui Bernardoni, pentru ca în minutul 20 Cicâldău să fie busculat în careu în momentul în care sărea la cap, dar arbitrul bulgar Georgi Kabakov nu a acordat nimic. Urmează o perioadă de dominare a echipei noastre, fără mari ocazii, însă tricolorii au ocazia să echilibreze situația posesiei încheind prima repriză cu 43% față de 57% înregistrat în dreptul francezilor.

Jucătorii din Hexagon încep în forță și a doua parte a jocului cu un șut în minutul 54 al lui Ntcham, dar fără a prinde cadrul porții, și în rest cu dominare teritorială. Elevii lui Mirel Rădoi stau bine în defensivă și blochează construcțiile fără orizont ale francezilor pentru a percuta pe contraatac atunci când li se ivește ocazia. Așa a fost în minutul 68 când Ianis Hagi trimite o pasă lungă din propria jumătate de teren și îl găsește perfect pe Pușcaș la 20 de metri de buturile franceze, dar preluarea sa a fost intuită de Bernardoni, care a ieșit și i-a suflat balonul. Zece minute mai târziu Ianis Hagi centrează din lovitură liberă și Rus a reluat periculos cu capul din colțul careului mic, dar balonul l-a lovit pe Tousart și iese în corner. Ritmul jocului scade pe măsură ce timpul trece și meciul se încheie România – Franța 0-0, rezultat ce propulsează ambele formații în semifinalele competiției.

Așadar, tricolorii câștigă grupa cu 7 puncte și un golaveraj de 8-3 urmați de francezi cu același număr de puncte și golaveraj 3-1, semifinalele competiției fiind România – Germania și Franța – Spania, ambele meciuri fiind programate joi, 27 iunie.

 

România (antrenor Mirel Rădoi): I. Radu - Cr. Manea, Nedelcearu, Ad. Rus, Boboc - Nedelcu, Cicâldău (min. 59 T. Băluță) - Olaru (min. 72 Vl. Dragomir), I. Hagi, Fl. Coman - Puşcaş (min. 82 Ad. Petre)

Franța (antrenor Sylvain Ripoll): Bernardoni - Amian, Konate, Upamecano, Sarr - Ntcham, Tousart, Guendouzi, Thuram (min. 84 Del Castillo) - Mateta, Ikone (min. 85 Reine-Adelaide)

 

Programul meciurilor grupei C:

Marți, 18 iunie

România – Croația  4-1 (2-1)

Anglia – Franța  1-2 (0-0)

Vineri, 21 iunie

Anglia – România  2-4 (0-0)

Franța – Croația  1-0 (1-0)

Luni, 24 iunie

Franța – România  0-0 (0-0)

Croația – Anglia  3-3 (1-1)

 

Clasamentul final al grupei C:

1.  România                 3              2              1              0              8:3          7             

2.  Franţa                    3              2              1              0              3:1          7             

3.  Anglia                    3              0              1              2              6:9          1             

4.  Croaţia                  3              0              1              2              4:8          1

Alte știri din Juniori