Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
EURO U21: Tricolorii mici au luat cele trei puncte obligatoriiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
13 Oct 2020

EURO U21: Tricolorii mici au luat cele trei puncte obligatorii

Penultima partidă a selecționatei U21 în campania pentru EURO 2021 s-a disputat pe arena ”Marin Anastasovici” din Giurgiu în compania Maltei. Un meci cu rezultat previzibil din prisma diferenței de valoare și experiență a loturilor a fost afectat de incidența cazurilor de COVID-19 în ambele tabere. Cu Pașcanu şi un membru al staff-ului confirmați și Vlad și selecționerul Mutu contacți și retrași din anturajul echipei, în această seară Mihai Stoichiță a preluat rolul de antrenor principal și i-a condus pe Man și colegii lui către o victorie necesară în ecuația calificării de pe locul secund.

Prima repriză a avut un singur actor pe scenă, echipa în galben reușind să facă un spectacol complet. Mățan a schimbat prima dată tabela în minutul 17 cu un șut din interiorul careului după ce a driblat câțiva adversari, apoi Man a dublat avantajul zece minute mai târziu după ce Mățan a fost blocat în careu de fundașii adverși. Minutul 34 a adus un moment delicat pentru ai noștri, Băluță fiind eliminat pentru al doilea cartonaș galben, însă maltezii nu au apucat să exploateze superioritatea numerică deoarece George Ganea, găsit perfect cu o pasă de Man, îl execută pentru a treia oară pe Formosa, portarul oaspeților. 4-0 s-a făcut în minutul 40 după ce Man a transformat un penalty acordat în urma unui fault asupra lui Vlădoiu și tricolorii au intrat relaxați la cabine.

Stoichiță schimbă la pauză un singur jucător trimițându-l pe Chindriș pe teren în locul lui Ganea pentru a compensa lipsa din compartimentul defensiv, dar Malta reușește să înscrie în minutul 51 surprinzându-i pe fundașii noștri cu o centrare în spatele liniei lor și o lovitură de cap a lui Elouni. Zammit ar fi putut reduce diferența în minutul 74, dar a luftat monumental, apoi pe final, în minutul 86 Chindriș reia cu capul din corner puțin pe lângă poartă.

Rezultatul, combinat cu înfrângerea Ucrainei în Irlanda de Nord, parafează locul secund în grupa 8, însă un punct în ultimul meci, cu Danemarca pe 17 noiembrie, este esențial pentru a prinde un loc între primele 5 în clasamentul echipelor de pe locul 2.

 

România - Malta 4-1 (4-0)

Au marcat: Măţan (min. 17), Man (min. 27 şi 40 pen.), G. Ganea (min. 36)/Elouni (min. 51)

România (antrenor Mihai Stoichiță): Aioani – Vlădoiu, R. Drăguşin, T. Băluţă, Haruţ – Olaru (min. 77 Moruţan), M. Marin, A. Ciobanu (min. 82 Itu) – Man (min. 60 Drăguş), G. Ganea (min. 46 Chindiş), Măţan (min. 60 Petrila)

Malta (antrenor Silvio Vela): Formosa – Gauci, O. Spiteri (min. 46 Faruggia), Camilleri, Borg (min. 73 Vella) – Scicluna, M. Spiteri, Attard (min. 46 Fenech), McKay (min. 80 Ghio) – Friggieri, Elouni

 

În celelalte meciuri ale grupei disputate astăzi s-au înregistrat rezultatele Irlanda de Nord – Ucraina 1-0 și Danemarca – Finlanda 2-1.

Clasamentul grupei a 8-a este următorul:

1. Danemarca                    9              8              1              0              20:8        25

2. România                          9              6              1              2              21:6        19

3. Ucraina                            8              3              1              4              10:10        10

4. Finlanda                          9              3              1              5              13:15     10

5. Irlanda de Nord            9              2              3              4              7:10        9

6. Malta                               8              0              1              7              3:25        1

Următoarele meciuri ale grupei a 8-a se vor desfășura după următorul program:

13 noiembrie 2020: Malta – Ucraina

17 noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

Alte știri din Juniori