Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
EURO U21: Sincopă la KievRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
09 Oct 2020

EURO U21: Sincopă la Kiev

Băieții antrenați de Adrian Mutu au scăpat printre degete un egal la Kiev cu Ucraina ce le putea deschide pe jumătate poarta către turneul final al Campionatului European U21 ce se va disputa anul viitor în Ungaria și Slovenia.

Tricolorii mici aveau nevoie de o victorie în această seară pentru a se menține la o distanță de trei puncte față de liderul grupei, Danemarca, înaintea meciului decisiv din 17 noiembrie de pe teren propriu, însă arbitrul kazah Furkat Atazhanov a acordat cu lejeritate un penalty pentru gazde și a scufundat visele noastre la o calificare directă.

Man a înscris repede, în minutul 6, dar golul său a fost anulat pe motiv de ofsaid, apoi Mățan a șutat pe lângă poartă în minutul 41 într-o primă repriză lipsită de mari puncte de interes. După pauză jocul a căpătat ritm și nerv, schimbările făcute de gazde ajutându-le să fie mai incisive. În minutul 70 Vlad are două intervenții salutare, prima la reluarea lui Shevtsov, iar a doua la lovitura de cap a lui Popov din apropiere, în timp ce pentru ai noștri Olaru trimite în brațele portarului Riznyk în minutul 68 și șutează în plasa laterală în minutul 78. În minutul imediat următor un presupus contact în careul nostru între Marin și Tsitaishvili a fost considerat fault și penalizat de arbitru cu lovitură de pedeapsă. Buletsa a transformat impecabil și i-a pus pe ucraineni în avantaj pe tabelă, avantaj ce putea fi anulat destul de repede, în minutul 83, de Pașcanu, dar lovitura de cap a acestuia în urma unui corner a lovit bara.

Înfrângerea îi ține pe tricolori pe locul secund al grupei cu 16 puncte, dar îi obligă să scoată cel puțin un punct în decisivul cu Danemarca pentru a-și securiza această poziție în fața adversarilor lor de astăzi. Calificarea nu mai poate veni decât în urma clasamentului locurilor 2 din grupe, primele 5 în această ierarhie în care nu se iau în calcul punctele obținute contra echipelor de pe locul 6 urmând să participe la turneul final.

 

Ucraina - România 1-0 (0-0)

A marcat: Buletsa (min. 79 pen.)

Ucraina (antrenor Ruslan Rotan): Riznyk - Dubinchak, Popov, Syrota, Vantukh (min. 16 Lebedenko)- Bondarenko (min. 66 Chekh), Buletsa, Batahov - Lunov (min. 46 Topalov), Sikan (min. 66 Shevtsov), Nazarenko (min. 60 Tsitaishvili)

România (antrenor Adrian Mutu): Vlad - Haruț, Ghiță, Pașcanu, Opruț (min. 46 Boboc) - Olaru, Marin, Ciobanu (min. 77 Itu) - Man (min. 76 Moruțan), Costache, Mățan (min. 65 Drăguș)

 

În celelalte meciuri ale grupei disputate astăzi s-au înregistrat rezultatele Irlanda de Nord – Finlanda 2-3 și Malta – Danemarca 1-3.

Clasamentul grupei a 8-a este următorul:

1. Danemarca                    8              7              1              0              18:7        22

2. România                          8              5              1              2              17:5        16

3. Ucraina                            7              3              1              3              10:9        10

4. Finlanda                          8              3              1              4              12:13     10

5. Irlanda de Nord            8              1              3              4              6:10        6

6. Malta                               7              0              1              6              2:21        1

 

Următoarele meciuri ale grupei a 8-a se vor desfășura după următorul program:

13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda

13 noiembrie 2020: Malta – Ucraina

17 noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

Pentru ultimele două runde, datele de desfășurare a partidelor se vor stabili ulterior de către forul european.

Alte știri din Juniori