Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
EURO U21: Lacrimi și aplauze la Bologna. Un început de drum promițătorSportPictures.eu
27 Iun 2019

EURO U21: Lacrimi și aplauze la Bologna. Un început de drum promițător

O generație de excepție a închis astăzi un prim capitol senzațional pentru fotbalul românesc. România a pierdut cu 2-4 (2-1) semifinala Campionatului European U21 contra Germaniei după ce a fost la 5 minute distanță de reprizele de prelungiri în care soarta partidei putea fi decisă de elevii lui Mirel Rădoi.

Cu ce rămânem după această campanie pe tărâm italian? Cu două victorii și un egal într-o grupă câștigată în fața Franței, Angliei și Croației și cu o repriză în care am dominat și am intrat la cabine în avantaj în fața Germaniei.

Chiar dacă partida de la Bologna, desfășurată pe o căldură sufocantă ce a impus pauze de hidratare la fiecare sfert de oră, a debutat în nota de prudență de ambele părți, nemții ne-au surprins pe o contră și au deschis scorul în minutul 21 printr-un șut din afara careului trimis la firul ierbii de Amiri la care Radu nu a putut interveni. După numai trei minute Baumgartl îl faultează clar în careu pe Ianis Hagi, dar arbitrul israelian Orel Grinfeld a avut nevoie de ajutorul VAR-ului pentru a dicta lovitura de pedeapsă. Pușcaș l-a executat ca la carte pe Nubel și a egalat tabela, pentru ca în minutul 44 tot el să ne ducă în avantaj cu o lovitură de cap din 6 metri după o centrare ca la carte a lui Andrei Ivan. Soarta partidei putea fi alta dacă Nubel nu ar fi respins cu vârful degetelor încă o lovitură de cap a lui Pușcaș în al cincilea minut de prelungiri, astfel încât tricolorii au intrat cu avantaj minim la cabine.

Partea a doua a jocului a început într-o notă de presiune a nemților, care beneficiază la rândul lor de o lovitură de pedeapsă în minutul 50 la tragerea lui Ianis Hagi asupra lui Dahoud. Waldschmidt înscrie și scorul devine 2-2, apoi vârful nemților ratează două ocazii rarisime în minutele 71 și 83, pentru ca Nmecha să-l imite în minutul 86. La nemți ocaziile nu se răzbună, ci se transformă în gol, așa cum a fost faza din minutul 90 când Waldschmidt a executat o lovitură liberă pe jos la rădăcina barei din stânga lui Radu și balonul s-a insinuat în plasă. Revenirea băieților noștri a devenit problematică după eliminarea lui Pașcanu în al doilea minut de prelungiri, iar totul s-a sfârșit când Amiri a mai transformat în gol o lovitură liberă în minutul 4 de prelungiri și pune capăt jocului.

O înfrângere amară pentru cei care își doresc mai mult, dar Ianis Hagi, George Pușcaș, Florinel Coman și colegii lor ne vor oferi, cu siguranță, cât de curând noi victorii care vor crea din nou emulație în rândul suporterilor tricolori.

 

România (antrenor Mirel Rădoi): I. Radu - Cr. Manea, Pașcanu, Nedelcearu, Fl. Ștefan - T. Băluță, Cicâldău (min. 69 Ciobanu) - Man, I. Hagi, Ivan (min. 56 Fl. Coman) - Puşcaş (min. 87 Ad. Petre)

Germania (antrenor Stefan Kuntz): Nubel - Klostermann, Tah, Baumgartl, Mittelstädt - M. Eggestein (min. 88 Maier) - Neuhaus (min. 79 Nmecha), Dahoud (min. 90+4 Koch), Öztunali - Waldschimdt, Amiri

Alte știri din Juniori