Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
EURO U21: Debut fulminant pentru tricoloriRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Iun 2019

EURO U21: Debut fulminant pentru tricolori

Reprezentativa U21 a României a demarat în trombă la ediția 2019 a Campionatului European cu o victorie cu 4-1 (2-1) în fața formației similare a Croației. La 25 de ani de la minunata victorie contra Columbiei la Mondialul american elevii lui Mirel Rădoi au readus un zâmbet larg pe fețele suporterilor ce au venit în număr de peste 5.000 în tribunele arenei din San Marino, printre aceștia numărându-se și Gică Hagi și Gică Popescu, figurile marcante ale Generației de Aur.

Un meci greu a început neașteptat de bine pentru tricolori cu un penalty acordat de arbitrul scoțian Bobby Maden după ce a consultat sistemul VAR pentru un henț al lui Benkovic la șutul lui Pușcaș. Tot Pușcaș a ”arestat” balonul și l-a executat cu sânge rece pe Posavec deschizând scorul în minutul 11. La numai trei minute distanță Ianis Hagi dublează avantajul cu un șut din mijlocul careului după o respingere a fundașilor croați de pe linia porții a loviturii de cap trimise de Pușcaș. Numai patru minute s-au scurs și Vlašić a interceptat un balon la 30 de metri de poarta noastră și după o cursă scurtă l-a executat pe Ionuț Radu cu un șut din afara careului. Dialogul dintre Vlašić și Radu a continuat două minute mai târziu, dar de această dată portarul nostru a avut o intervenție magistrală și a respins în corner un nou șut din afara careului al mijlocașului croat. În minutul 36 Cicâldău șutează puțin pe lângă buturile apărate de Posavec, apoi repriza se încheie cu ratările lui Dennis Man și Andrei Ivan, ambii nereușind să cadreze șuturile pe poarta croată.

După o repriză în care adversarii au excelat în flancuri și au dezechilibrat în câteva rânduri defensiva tricoloră, Mirel Rădoi a reușit să regleze mecanismul defensiv și prestația din partea a doua a jocului a fost una mult mai sigură. În avanposturi, băieții noștri continuă să fie agresivi și în minutul 54 Ianis Hagi a trimis balonul în transversală dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, apoi în minutul 66 Băluță interceptează un balon la limita careului de 16 metri advers și după un dribling scurt în fața unui adversar l-a executat pe Posavec cu un șut la colțul scurt. Tribunele exultă, se cântă ”Treceți batalioane române Carpații” și partida se încheie cu golul lui Adrian Petre, abia introdus în teren. O centrare din flancul drept a lui Manea l-a găsit în poziție regulamentară pe înlocuitorul lui Pușcaș, care a ”ciupit” balonul cu vârful bocancului și a trimis la colțul scurt surprinzându-l pe Posavec. Anulat inițial pe motiv de ofsaid, golul a fost validat în cele din urmă de ”centralul” scoțian după consultarea VAR-ului. Început cu un gol generat de VAR, jocul s-a încheiat așadar tot cu o fază la care tehnologia a fost decisivă pentru cea mai frumoasă victorie tricoloră a ultimilor ani.

Tot ce ne dorim este ca băieții lui Mirel Rădoi să confirme prestația și în cea de-a doua partidă programată vineri împotriva Angliei.

România (antrenor Mirel Rădoi): I. Radu - C. Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Fl. Ştefan - T. Băluţă, Cicâldău - Man (min. 84 D. Olaru), I. Hagi, A. Ivan (min. 73 Fl. Coman) - Puşcaş (min. 89 A. Petre)

Croaţia (antrenor Nenad Gračan): Posavec - Uremovic, Benkovic, Katic, Sosa - Vlašić, Šunjic, Moro (min. 69 Ivanusec) - Halilovic (min. 77 Muric), Jakoliš, Brekalo (min. 14 Bradaric)

 

Programul meciurilor grupei C:

Marți, 18 iunie

România – Croația  4-1 (2-1)

Anglia – Franța

Vineri, 21 iunie

Anglia – România

Franța – Croația

Luni, 24 iunie

Franța – România

Croația – Anglia

Alte știri din Juniori