Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
EURO U19: Pierdem cu Franța, păstrăm speranțe de barajFRF.ro
21 Iun 2022

EURO U19: Pierdem cu Franța, păstrăm speranțe de baraj

Tricolorii U19 au fost aproape în această seară de o remiză contra Franței în cel de-al doilea meci disputat grupa A a Campionatului European U19 ce se desfășoară în Slovacia.

Pe DAC Arena din Dunajska Streda, același teren unde au fost învinși și de Italia, elevii lui Adrian Văsîi au pierdut la limită, scor 1-2, după 80 de minute în care au fost dominați de adversari și un sfert de oră de speranță.

Începutul de meci a fost nefast pentru ei, cu golul înscris în minutul 12 de Tchouana cu un șut din careu și cu reușita lui Adeline din minutul 20, finalizare a unei centrări primite de pe partea stângă trimisă de Varela. Virginius a fost aproape de 3-0 în minutul 30, dar balonul trimis de el a lovit bara, iar șutul lui Da Silva din minutul 58 a fost respins cu dificultate de portarul Robert Popa.

Abia în minutul 82 Coubiș reduce diferența de pe tabelă cu un șut în cros ce a lovit rădăcina barei înainte de a intra în plasă și speranțele pentru un egal se înfiripau. Trei minute mai târziu arbitrul a anulat un gol înscris cu călcâiul de Bodișteanu pe motiv de ofsaid la autorul assist-ului, Rareș Ilie fiind surprins în afară din joc la un-doiul cu Chirițoiu. Dănuleasa crește și el pulsul suporterilor români în minutul 87 cu un șut la colțul scurt respins cu greu în corner de portarul Lo-Tutala, iar francezii scapă cu fața curată după lovitura de colț.

Tricolorii pierd cu 2-1, dar păstrează mari șanse de a termina grupa pe locul 3. Au nevoie de un egal cu Slovacia vineri, 24 iunie în meciul ce încheie parcursul acestora în grupa A, pentru a-și asigura locul 3, cel care îi duce la barajul cu echipa de pe locul 3 din cealaltă grupă.

Câștigătoarea acestui meci de baraj obține dreptul de participare la Campionatul Mondial U20 ce se va desfășura anul viitor în Indonezia. Din grupa B fac parte selecționatele Angliei (3 puncte), Israelului, Serbiei (câte 1 punct) și Austriei (0 puncte), din această grupă disputându-se doar o etapă.

În cealaltă partidă a grupei, Italia – Slovacia 1-0 (1-0).

 

România U19 – Franța U19 1-2 (0-2)

Au marcat: Coubiș (min. 82)/Tchaouna (min. 12), Adeline (min. 20)

România U19 (antrenor Adrian Văsîi): Popa - Coubiș, Gergely, Dănuleasa, Pantea (min. 53 Pîrvulescu) - Pandele, Sîrbu (min. 25 Ciuciulete) - Andrei (min. 73 Bodișteanu), Nic. Popescu (min. 53 Radaslavescu), R. Ilie - Andronache (min. 53 Chirițoiu)

Franța U19 (antrenor Landry Chauvin): Lo-Tutala - Zoukrou, Doukoure, Toure, Varela - Ba (min. 86 Camara), Adeline (min. 68 Diouf), Da Silva (min. 86 Pereira) - Virginius (min. 75 Ben Seghir), Bonny (min. 68 Cisse), Tchaouna

Alte știri din Juniori