Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
EURO U19: Înfrângere la limită cu ItaliaFRF.ro
18 Iun 2022

EURO U19: Înfrângere la limită cu Italia

Selecționata U19 a României a debutat în această seară în grupa A a Campionatului European U19 ce se desfășoară în Slovacia. Pe DAC Arena din Dunajska Streda, elevii lui Adrian Văsîi au pierdut la limită, scor 1-2, în fața selecționatei similare a Italiei la capătul unui joc în care adversarii au condus în mare parte din timp ostilitățile.

După ce a scăpat la șutul lui Nasti (min. 14) trimis peste transversală, portarul Robert Popa și-a început seria paradelor cu o minge respinsă în corner la lovitura de cap a lui Ambrosino (min. 16) și la execuțiile lui Fabbian (min. 20) și Nasti (min. 21). Până la pauză Popa reușește să blocheze șutul din unghi al lui Baldanzi (min. 41), în timp ce colegii lui din atac au bifat prima acțiune periculoasă în prelungirile reprizei la șutul lui Andronache respins de Desplanches.

Azzurii încep mai bine partea a doua a jocului profitând de un balon pierdut de Sîrbu la mijlocul terenului și de lentoarea lui Dănuleasa, Baldanzi executându-l pe Popa cu un șut sub transversală trimis de la limita careului. Era minutul 47, dar replica tricolorilor vine rapid și în minutul 53 Andronache este la locul potrivit pentru a relua în plasă balonul trimis de Doru Andrei în transversală cu un șut excelent de pe partea dreaptă. Italienii revin în atac, Fabbian (min. 59) încearcă din nou vigilența lui Popa pentru ca Volpato să înscrie pentru 2-1 în minutul 67 cu o reluare din careul mic după ce în prealabil Nasti a șutat din unghi în bară, apoi a recentrat în fața porții balonul ce revenise la el. Azzurii au fost echipa mai matură și au controlat jocul până la final pentru a-și conserva avantajul de pe tabelă.

În cealaltă partidă a grupei A, Franța – Slovacia 5-0 (2-0).

Următorul meci pentru tricolori este cel cu Franța marți, 21 iunie, iar partida contra Slovaciei de vineri, 24 iunie încheie parcursul acestora în grupa A.

 

România U19 – Italia U19 1-2 (0-0)

Au marcat: Andronache (min. 53)/Baldanzi (min. 47), Volpato (min. 67)

România U19 (antrenor Adrian Văsîi): Popa - Pîrvulescu, Gergely, Dănuleasa, Pantea (min. 69 Coubiș) - Pandele, Sîrbu (min. 77 Tănasă) - Bodișteanu (min. 46 Andrei), Radaslavescu (min. 69 Nic. Popescu), Andronache (min. 77 Sali) - Chirițoiu

Italia U19 (antrenor Carmine Nunziata): Desplanches - Mulazzi, Ghilardi, Coppola, Giovane (min. 83 Terracciano) - Fabbian, Faticanti, Casadei - Baldanzi (min. 57 Volpato) - Nasti, Ambrosino (min. 72 Turricchia)

Alte știri din Juniori