Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Euro 2016
powered by Panini
EURO 2016: Ungaria câștigă grupa F Abaca / Hepta / SportPictures.eu
22 Iun 2016

EURO 2016: Ungaria câștigă grupa F

Grupa F s-a încheiat în aceeași notă, cu rezultate surpriză, la fel cum s-a derulat până astăzi. Meciul de la Lyon de pe Stade des Lumieres, arenă de care ne leagă amintiri neplăcute, a oferit goluri multe și spectaculoase și un rezultat ce califică ambele combatante. Ungaria și Portugalia au abordat la victorie jocul și asta s-a văzut din primele minute.

Lusitanii au preluat inițiativa în primele 15 minute, dar au lipsit ocaziile de poartă, în schimb maghiarii au punctat la prima lor acțiune de atac. În minutul 19 un corner de pe partea dreaptă este respins neconcludent de defensiva portugheză și balonul ajunge la 20 de metri central pe poarta lui Patricio de unde Gera prinde un șut de zile mari și trimite balonul la firul ierbii în colțul din stânga portarului lusitan. Elek este aproape de a dubla avantajul pe tabelă în minutul 26, apoi finalul de repriză aparține trupei lui Fernando Santos, care au un gol anulat pe motiv de ofsaid la Pepe în minutul 40, pentru ca două minute mai târziu Nani să aducă egalarea. Cristiano Ronaldo iese la rampă pentru prima dată în partidă cu o pasă luminoasă printre două linii defensive ale ungurilor pentru a-l găsi liber în careu pe vârful lui Fenerbahce, care a reluat din prima și l-a învins pe Kiraly.

Repriza secundă a debutat fulminant, cu patru goluri în numai 15 minute. Egalitatea stabilită înainte de pauză a rezistat numai două minute de la reluarea jocului, când Dzsudzsak execută o lovitură liberă de la 22 de metri, iar Andre Gomes deviază nefericit balonul și îl păcălește pe Patricio, nevoit să scoată balonul pentru a doua oară din plasă. Tabela este egalată rapid, în minutul 50, de Cristiano Ronaldo, autor al unui gol de mare rafinament cu o reluare cu călcâiul de la 7 metri a centrării lui Joao Mario de pe partea dreaptă, însă Ungaria reușește o nouă desprindere pe tabelă după numai cinci minute. Dzsudzsak execută o nouă lovitură liberă dintr-o poziție similară cu cea de la golul anterior, zidul respinge și pe continuarea fazei mijlocașul ungur șutează către poartă și cu ajutorul unei devieri a lui Nani balonul intră în plasă. O nouă răbufnire de orgoliu a lui Cristiano Ronaldo a închis tabela în minutul 62, vârful Realului reluând imparabil cu capul din 6 metri centrarea perfectă a lui Quaresma de pe partea stângă. Ultima jumătate de oră a jocului a aparținut lusitanilor, defensiva maghiară dând semne evidente de slăbiciune, însă portughezii nu au mai concretizat nimic pe tabelă în pofida dominației teritoriale. Cu urechea la rezultatul meciului Islanda – Austria de la Paris, ultimele 10 minute au curs calm, ambele combatante fiind mulțumite cu rezultatul de pe tabelă.

S-a încheiat Ungaria – Portugalia 3-3 (1-1), scor la care Ungaria termină pe primul loc al grupei F, iar portughezii se califică de pe locul 3 datorită golaverajului superior Albaniei și Turciei.

 

Portugalia (antrenor Fernando Santos): Patricio - Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Eliseu - Andre Gomes (min. 61 Quaresma), W. Carvalho, Joao Moutinho (min. 46 Renato Sanches), Joao Mario - Ronaldo, Nani (min. 81 Danilo)

Ungaria (antrenor Bernd Storck): Kiraly - Korhut, Juhasz, Guzmics, Lang - Pinter, Gera (min. 46 Bese) - Lovrencsics (min. 83 Stieber), Elek, Dzsudzsak - Szalai (min. 71 Nemeth)

 

Clasamentul final al grupei F este următorul:

Loc Echipa M V E Î GM GP Dif. P
1 Ungaria 3 1 2 0 6 4 2 5
2 Islanda 3 1 2 0 4 3 1 5
3 Portugalia 3 0 3 0 4 4 0 3
4 Austria  3 0 1 2 1 4 -3 1

 

Alte știri din Euro 2016