Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Euro 2016
powered by Panini
EURO 2016: Triumful ÎmpăratuluiAbaca / Hepta / SportPictures.eu
22 Iun 2016

EURO 2016: Triumful Împăratului

Turcia a șters cu buretele prestația neconvingătoare din primele două partide ale grupei D și a învins concludent Cehia în ultima partidă, cea care a apropiat-o de calificarea în optimi de pe locul 3.

Jocul a avut ritm și a debutat în forță: Burak Yılmaz a deschis scorul rapid, în minutul 10, finalizând cu o reluare simplă, dintr-o bucată, acțiunea de pe partea dreaptă și centrarea lui Emre Mor. Cehii nu s-au lăsat mai prejos și în minutul 17 Sivok reia cu capul în bară un balon primit din corner, pentru ca în minutele 24 și 31 Kadarabek să încerce să-l învingă pe Babacan. Elevii lui Pavel Vrba nu renunță și au o nouă mare ocazie în minutul 38 la șutul lui Plasil, dar din nou Volkan Babacan este la post și închide poarta.

Presiunea cehilor putea să se întoarcă împotriva lor în minutul 59, dar contraatacul purtat de Emre Mor se încheie cu un șut peste poarta lui Petr Čech. Darida și Necid readuc Cehia în situația de a egala, dar Babacan este de netrecut în această seară. În schimb, Čech este învins pentru a doua oară în minutul 65 de Tufan cu un șut din unghi după o fază construită de Mehmet Topal. Cu toate eforturile depuse, cehii nu reușesc golul de onoare, astfel încât partida se încheie Turcia – Cehia 2-0 (1-0), un triumf al ”Împăratului” Fatih Terim ce le readuce speranța înfocaților fani turci.

Cu acest rezultat, Turcia face 3 puncte cu golaveraj -2 (2:4) și depășește Albania în clasamentul locurilor 3. Totul se decide mâine, când vor avea loc ultimele partide ale grupelor E și F. Cu doar un punct, Cehia termină pe ultimul loc în grupă, o performanță similară cu a tricolorilor.

 

Cehia (antrenor Pavel Vrba): Čech - Kadeřábek, Hubník, Sivok, Pudil - Pavelka (min. 56 Skoda), Plašil (min. 90 Kolar), Krejčí, Darida, Dočkal (min. 71 Sural) - Necid

Turcia (antrenor Fatih Terim): Volkan Babacan - Ismail, Hakan Balta, Topal, Gökhan - Selçuk, Ozan - Arda Turan, Volkan Şen (min. 61 Ozyakup), Emre Mor (min. 69 Şahan) - Burak Yılmaz (min. 90 Tosun)

Alte știri din Euro 2016