Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Euro 2016
powered by Panini
EURO 2016: Remiza care amână deznodământul calificăriiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
15 Iun 2016

EURO 2016: Remiza care amână deznodământul calificării

Meciul cu numărul 100 al lui Anghel Iordănescu la cârma echipei naționale s-a încheiat cu o remiză care, una peste alta, a reflectat realitatea din teren. Pe Parc des Princes, România și Elveția au oferit un meci de angajament, dar nu la nivelul spectacular la care toți suporterii tricolori se așteptau.

După primele 15 minute în care flancul stâng al defensivei a dat emoții și cu Prepeliță care părea a avea o viteză în minus față de adversarii săi, Tătărușanu scapă cu fața curată în minutele 6 și 16 la ocaziile lui Seferovic, prima un șut puțin pe lângă, iar la a doua cu o respingere cu piciorul. Imediat vine și deschiderea scorului, însă la poarta elvețiană și vulcanul galben din tribunele arenei Parc des Princes erupe! Lichtsteiner îl faultează în propriul careu pe Chipciu și arbitrul rus Sergey Karasev a indicat punctul cu var. Bogdan Stancu se duce să execute și o face fără emoții deschizând tabela.

Elvețienii revin în atac și imediat se apropie de egalare prin Schar, al cărui șut este respins de sub transversală de Tătărușanu. Ai noștri ies din tranșee și replică prin Chipciu în minutul 25, al cărui șut la colțul lung nu a prins cadrul porții, iar în minutul 28 Săpunaru lovește bara porții lui Sommer după ce a primit în careu centrarea din lovitură liberă a lui Torje. Dzemaili semnează ultima ocazie a elvețienilor din prima repriză, reluarea sa cu capul din minutul 39 trecând pe lângă buturile tricolore.

Repriza secundă începe cu o schimbare la mijlocul echipei noastre, cu Hoban înlocuindu-l pe Pintilii, iar jucătorul nou-intrat a ratat prima ocazie a celei de-a doua jumătăți a jocului cu un șut pe lângă poarta lui Sommer. Djourou este aproape să ne facă un cadou în minutul 52, dar respingerea sa la centrarea lui Torje trece puțin pe lângă bara din stânga goalkeeper-ului elvețian și se transformă în corner pentru ai noștri.

Din cele patru cornere pe care le-au avut la dispoziție pe parcursul celor 90 de minute elevii lui Anghel Iordănescu nu au convertit niciunul într-o ocazie mare de gol, în timp ce adversarii noștri au profitat de cornerul primit în minutul 57 și au înscris golul egalării prin Mehmedi la o respingere incorectă a defensivei tricolore și o gafă de marcaj ce l-a lăsat complet liber pe mijlocașul lui Bayer Leverkusen. Băieții noștri au acuzat șocul provocat de primirea golului și nu au coagulat acțiuni ofensive tăioase.

Până la final nu mai putem nota decât faza din minutul 70, în care Torje a executat o lovitură liberă de la mare distanță direct pe buturile elvețiene, dar nu a reușit să-l păcălească pe Sommer. Elvețienii au dominat teritorial și a doua repriză, posesia la sfârșitul celor 90 de minute fiind de 66% pentru ei și 34% pentru ai noștri, cifre care vorbesc de la sine despre sensul în care s-au derulat preponderent acțiunile de poartă.

S-a încheiat România - Elveția 1-1 (1-0), calificarea în optimi urmând să se decidă în meciul de duminică de la Lyon contra Albaniei.

 

România (antrenor Anghel Iordănescu): Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ (min. 61 St. Filip) - Pintilii (min. 46 Prepeliţă), Prepeliţă - Toje, Stancu (min. 84 Fl. Andone), Chipciu - Keşeru

Elveţia (antrenor Vladimir Petkovici): Elveţia: Sommer - Lichsteiner, Djourou, Schar, Ricardo Rodriguez - Xhaka, Behrami - Shaqiri (min. 90+1 Tarashaj), Dzemaili (min. 83 Lang), Mehmedi - Seferovic (min. 64 Embolo)

Alte știri din Euro 2016