Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Euro 2016
powered by Panini
EURO 2016: Good bye, Europe!Hepta / Mediafax Foto
28 Iun 2016

EURO 2016: Good bye, Europe!

Meci nebun pe Stade de Nice din orașul de pe Coasta de Azur! În comparație cu capul de afiș al zilei, Spania-Italia, partida dintre Anglia și Islanda suscita mult mai puțin interes, însă un meci între cea mai tânără echipă a Albionului din ultimii ani și echipa care a terminat pe locul 2 cu 5 puncte, neînvinsă într-o grupă cu Portugalia, Austria și Ungaria lăsa să se întrevadă mai mult spectacol decât în reeditarea finalei EURO 2012 dintre două echipe tacticizate. Și acesta nu a întârziat să apară!

Arbitrul sloven Damir Skomina a dictat în minutul 3 penalty la intrarea neinspirată a portarului Halldorsson la Sterling, scăpat singur spre poarta islandezilor, iar Rooney, cel mai bătrân jucător al ”leilor britanici” la cei 30 de ani ai săi, a transformat impecabil și a deschis scorul. Numai două minute s-au bucurat suporterii englezi pentru că Sigurdsson a adus egalarea cu o reluare din 6 metri după ce Arnason a prelungit cu capul pe spate o aruncare de la margine de pe partea dreaptă. Bomba explodează în minutul 18, portarul Hart greșind decisiv la un șut nu foarte puternic și nici plasat al lui Sigthorsson, moment în care presiunea englezilor începe să fie sufocantă pentru islandezi. Ratarea din minutul 28 a lui Kane, autor al unui șut reluat din voleu și scos de Halldorsson de sub transversală, le-a dat fiori reci islandezilor, care însă au rezistat cu brio până la finalul reprizei într-un sistem de joc consacrat sub numele de ”autobază”, dar adus la un nivel superior.

Calitatea jocului scade după pauză, introducerea în teren a lui Wilshere în locul lui Dier nu aduce rezultate imediate în jocul englezilor. Mai mult, islandezii au fost aproape de a înscrie a treia oară în minutul 55 după prima lor lovitură de colț, reluarea acrobatică a lui Sigurdsson fiind însă pe direcția lui Hart, care a reținut cu siguranță. Englezii reiau atacurile, dar țesătura de pase se destramă la 20 de metri de poarta lui Halldorsson, iar atunci când centrările depășesc liniile islandeze elevii lui Roy Hodgson nu au putere să finalizeze, așa cum a fost la lovitura de cap a lui Kane din minutul 79. Anglia se dezintegrează, iar Hart își răscumpără o parte din greșeala de la golul 2 la șutul din unghi al lui Gunnarsson din minutul 84, ultima ocazie a meciului.

S-a terminat Islanda – Anglia 2-1 (2-1), încă o surpriză de proporții semnată de iluștrii anonimi islandezi, care se pregătesc de un sfert de finală cu gazda Franța.

 

Anglia (antrenor Roy Hodgson): Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Alli, Dier (min. 46 Wilshere), Rooney (min. 87 Rashford) - Sturridge, Kane, Sterling (min. 60 Vardy)

Islanda (antrenori Lars Lagerback și Heimir Hallgrimsson): Halldorsson - Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson, Skulason - Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason - Sigthorsson (min. 77 Bjarnason), Bodvarsson (min. 89 Traustason)

Alte știri din Euro 2016