Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Euro 2016
powered by Panini
EURO 2016: Deziluzia lusitanăAbaca / Hepta / SportPictures.eu
19 Iun 2016

EURO 2016: Deziluzia lusitană

Pe Parc des Princes iluzia favoritei Portugalia s-a spulberat în cele 90 de minute contra Austriei. Dacă egalul contra Islandei din meciul de debut putea fi considerat o simplă sincopă, meciul nul de sâmbătă seară în care vedeta Cristiano Ronaldo a atins un sumum al ineficienței a dat radiografia unei selecționate dependentă de forma unui jucător.

Chiar dacă au dominat copios cele 90 de minute ale partidei, cu 23 de șuturi la poarta lui Almer, din care 6 au nimerit cadrul porții și un penalty executat de vedeta Realului a nimerit bara, Portugalia se vede nevoită să joace ”all-in” în ultima partidă a grupei cu Ungaria. Austriecii și-au văzut obiectivul îndeplinit, acela de a părăsi terenul neînvinși de favorita grupei și de a păstra șanse de calificare înainte de înfruntarea cu surpriza Islanda.

Ei au fost primii care au amenințat aseară poarta adversă, Hamik trimițând cu capul în minutul 3 un balon ce a trecut pe lângă buturile apărate de Rui Patricio. A fost un semnal de trezire pentru trupa lui Fernando Santos, care s-a cantonat în jumătatea austriecilor și au trecut pe lângă deschiderea scorului la ocaziile lui Nani din minutele 13 și 29, ultima fiind o bară, și Cristiano Ronaldo din minutele 22 și 38, dar Almer a fost de netrecut. Ultima ocazie a primei reprize aparține austriecilor în minutul 42, Alaba executând o lovitură liberă pe care Rui Patricio a respins-o de pe linia porții.

Ilsanker deschide seria ocaziilor din repriza secundă în chiar primul minut de joc cu un șut bombă ce se îndrepta către colțul din dreapta jos a lui Rui Patricio, dar portarul portughez a intervenit curajos și a îndepărtat pericolul. În minutele 55 și 56 Cristiano Ronaldo iese din nou la rampă cu un șut de la mare distanță, apoi cu o lovitură de cap în urma cornerului rezultat, dar șansa este de partea austriecilor. Se părea că totuși zeița Fortuna îi lasă din brațe în minutul 79, când arbitrul Nicola Rizzoli a dictat lovitură de pedeapsă la ținerea lui Hinteregger asupra vedetei de la Real Madrid, dar decizia lui Cristiano Ronaldo de a transforma tot el s-a dovedit a fi neinspirată, șutul său lovind bara din stânga. Tot el este autorul unui gol nevalidat pe motiv de ofsaid în minutul 85, ultima mare ocazie a meciului pentru portughezi.

Portugalia – Austria 0-0 este rezultatul final care ne dovedește că deziluzia lusitană poartă numele Cristiano Ronaldo.

 

Portugalia (antrenor Fernando Santos): Rui Patricio - Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Guerreiro - Quaresma (min. 71 Joao Mario), W. Carvalho, J. Moutinho, A. Gomes (min. 83 Eder) - Nani (min. 89 Silva), Ronaldo

Austria (antrenor Marcel Koller): Almer - Klein, Prodl, Hinteregger, C. Fuchs - Ilsanker (min. 87 Wimmer), Baumgartlinger - Harnik, Alaba (min. 65 Schopf), Arnautovic - Sabitzer (min. 85 Hinterseer)

 

Clasamentul grupei F după două etape este următorul:

Loc Echipa M V E Î GM GP Dif. P
1 Hungary  2 1 1 0 3 1 0 4
2 Iceland  2 0 2 0 2 2 0 2
3 Portugal  2 0 2 0 1 1 0 2
4 Austria  2 0 1 1 0 2 0 1

 

Alte știri din Euro 2016