Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Euro 2016
powered by Panini
EURO 2016: Demonstrație de fotbal totalAbaca / Hepta / SportPictures.eu
26 Iun 2016

EURO 2016: Demonstrație de fotbal total

Germania a predat pe Stade Pierre Mauroy din Lille o lecție de fotbal total în fața Slovaciei și s-a calificat în sferturile de finală ale competiției.

Prima ocazie a meciului a apărut în minutul 7, când Kozacik a respins de sub transversală lovitura de cap a lui Khedira, Toni Kroos fiind cel care a centrat perfect pentru mijlocașul lui Juventus. Un minut mai târziu același Toni Kroos a executat un corner de pe partea stângă a atacului german, fundașii slovaci au respins pe centru, în afara careului, iar Boateng a venit lansat și a trimis din voleu de la 20 de metri ce a intrat în plasă jos, la colțul din dreapta lui Kozacik. 1-0 pentru Germania și lucrurile păreau să capete o turnură dramatică pentru slovaci cinci minute mai târziu când Skrtel l-a împins în careu pe Mario Gomez, iar arbitrul polonez Szymon Marciniak a indicat fără ezitare punctul cu var. Mesut Ozil execută în stânga lui Kozacic, dar portarul slovac ghicește colțul, se întinde ca un arc și respinge, ținând în joc echipa condusă de Jan Kozak. Germania continuă să stea sus, să sufoce defensiva adversă, și Ozil ratează o ocazie imensă în minutul 24 cu un voleu din mijlocul careului care trimite mingea puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Kozacik. Până la acest moment Germania avea 7 șuturi trimise spre poarta lui Kozacik, trei dintre ele prinzând cadrul porții, în timp ce slovacii aveau 0 în dreptul acestor parametri. Prima mare ocazie de gol a slovacilor apare în minutul 41 la lovitura de cap a lui Kucka trimisă din 8 metri, dar Neuer plutește incredibil și respinge de la vinclu. ”Panzerele” nu suportă afrontul și imediat Draxler ia pe cont propriu o acțiune pe partea stângă, pătrunde în careul advers și de pe linia de fund îi trimite lui ”Super Mario” Gomez în colțul careului mic pentru o reluare simplă. Kozacik este învins pentru a doua oară și cu 2-0 la pauză soarta partidei părea decisă.

Slovacii au lăsat deoparte orice precauție după pauză și au început curajos, însă dominarea teritorială nu este convertită în ocazii importante de gol. Relaxați, germanii dau din nou lovitura în minutul 63. După un corner executat de pe partea dreaptă Hummels se înalță dintre patru adversari și reia cu capul, balonul ajunge la Draxler, care șutează simplu din voleu și îl învinge pentru a treia oară pe Kozacik. Cu soarta meciului pecetluită, jocul curge liniștit către final, numai voleul lui Kroos din primul minut de prelungiri putând să mai schimbe tabela, dar intervenția lui Kozacik a limitat proporțiile dezastrului.

Partida s-a încheiat Germania – Slovacia 3-0 (2-0), germanii urmând să întâlnească Italia sau Spania în blockbuster-ul sferturilor de finală.

 

Germania (antrenor Joachim Low): Neuer - Kimmich, Boateng (min. 72 Howedes), Hummels, Hector - Kroos, Khedira (min. 76 Schweinsteiger) - Muller, Ozil, Draxler (min. 72 Podolski) - Gomez

Slovacia (antrenor Jan Kozak): Kozacik - Pekarik, Skrtel, Durica, Gyomber (min. 84 Salata) - Hrosovsky, Skriniar, Hamsik - Kucka, Duris (min. 64 Sestak), Weiss (min. 46 Gregus)

Alte știri din Euro 2016