Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
EPFL felicită LPFMarius Dumbraveanu / Mediafax Foto
22 Apr 2015

EPFL felicită LPF

Președintele Asociației Ligilor Profesioniste de Fotbal din Europa, Frederic Thiriez, i-a scris Președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal din România, Gino Iorgulescu, felicitându-l pentru propunerea și adoptarea măsurii privind folosirea unui lot de maxim 25 de jucători pentru fiecare club membru al LPF. Măsura va intra în vigoare din ediția 2015/2016 a Campionatului Național Liga 1. 

În scrisoarea Președintelui EPFL, al cărei conținut integral vi-l prezentăm mai jos, Frederic Thiriez amintește în acest context și că Adunarea Generală a forului european pe care îl conduce adoptase încă din data de 11 martie 2009, în ședința de la Nyon (Elveția) o rezoluție prin care recomandase tuturor ligilor profesioniste membre să implementeze o astfel de măsură. 

"Am luat la cunoștință și am citit cu mare entuziasm despre deciziile recent adoptate de Adunarea Generală a LPF privind stabilirea unor limite în ceea ce privește lotul echipelor și măsurile adiționale pentru stimularea pe viitor a formării tinerilor jucători români", se arată în scrisoare. 

"După o analiză profundă a tuturor părților implicate în fotbalul european, putem spune că această hotărâre are un impact sportiv și financiar pozitiv, și crează un echilibru și o competiție mult mai corectă, obligând cluburile să mențină cheltuielile la o cotă adecvată salariilor jucătorilor, mai ales în aceste vremuri cu atâtea dificultăți economice. Împreună cu Consiliul Director, prin prezenta dorim să vă felicităm pentru implementarea deciziilor EPFL referitoare la numărul maxim de jucători al unui club și credem în continuare că LPF și cluburile membre vor decide să-și construiască un viitor prosper pentru binele fotbalului profesionist din România", declară Frederic Thiriez.

 

sursa: lpf.ro

Alte știri din Fotbal