Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF European League: Succes pentru Minaur la debutul în faza grupelorDan Potor / SportPictures.eu
09 Ian 2021

EHF European League: Succes pentru Minaur la debutul în faza grupelor

Minaur Baia Mare a pășit cu dreptul în faza grupelor European Handball League învingând pe teren propriu cu scorul de 33:29 (14:13) formația norvegiană Storhamar Handball Elite.

Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare ar fi fost plină până la refuz în vremuri normale, publicul maramureșean, bun cunoscător al înfruntărilor la semicerc ar fi putut aprecia evoluția favoritelor sale, clasate pe locul secund în Liga Florilor. Fetele pregătite de Costică Buceschi au reușit să depășească două perioade mai delicate în meci, revenind pe final de primă repriză de la 6:9 la 14:13 la pauză și în partea a doua a jocului de la 16:21 și 18:23 în minutul 39 până la 28:28 în minutul 53, moment în care au preluat conducerea pe tabelă.

Cu un final de joc în care a arătat forță și inteligență, taxând fiecare greșeală a adversarelor, Minaur se înscrie ca favorită la câștigarea unei grupe din care mai fac parte rusoaicele de la Astrakhanochka și nemțoaicele de la Thüringer HC, care se întâlnesc mâine în cealaltă partidă a rundei inaugurale a grupei C.

Golurile formației maramureșene au fost marcate de Jovana Kovacevic - 9, Cristina Laslo, Andreea Popa - câte 7, Linn Blohm, Ana Maria Tănăsie - câte 2, Filippa Idehn, Jelena Lavko, Larissa Araujo, Anca Polocoșer, Sonia Seraficeanu și Asuka Fujita - câte o reușită.

Tot mâine debutează în grupa D cealaltă reprezentantă a României, HC Dunărea Brăila, care primește vizita formației franceze Fleury Loiret Handball. În celălalt meci al grupei D, unguroaicele de la Siófok KC și rusoaicele de la Kuban au terminat la egalitate, 28:28.

Alte știri din Handbal