Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF European League: Start de sezon pentru echipele româneștiFlaviu Buboi / SportPictures.eu
29 Aug 2020

EHF European League: Start de sezon pentru echipele românești

O victorie și o înfrângere au înregistrat cele două formații românești care au dat tonul participării în competițiile continentale, ambele partide disputându-se în țară și contând pentru primul tur de calificare al EHF European Handball League, cea de-a doua competiție europeană inter-cluburi.

AHC Potaissa Turda a pierdut în sala ”Gheorghe Barițiu” în fața croaților de la HRK Gorica, scor 24:26 (12:11). Jucătorii pregătiți de Horațiu Gal au mers cap la cap cu adversarii lor, dar au cedat inițiativa după pauză și croații s-au distanțat la 5 goluri, 15:20, la jumătatea reprizei secunde, gestionând bine finalul de meci. Calificarea se joacă săptămâna viitoare la Gorica, manșa retur fiind programată sâmbătă, 5 septembrie de la ora 18:00.

Pe litoral, HC Dobrogea Sud Constanța a obținut o victorie dătătoare de speranțe în disputa cu rușii de la HC Victor Stavropol, scor 26:18 (11:8). Cu un lot întărit în această vară cu Blazevic, Radojevic, Onur și Komogorov, antrenorii Djordje Cirkovic și George Buricea au reușit să închege un mecanism redutabil, ”delfinii” evoluând dezinvolt în compania unei formații care reprezintă o prezență constantă în Super Liga Rusiei. Cu Nistor Ioniță în zi de grație, autor a 12 goluri, constănțenii conduceau cu 10 goluri cu două minute înainte de final, dar o dublă eliminare le-a permis oaspeților să diminueze diferența de pe tabelă. Partida retur se va disputa la Stavropol duminică, 6 septembrie de la ora 17:00.

Alte știri din Handbal