Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF European League: Dinamo obține prima victorie în grupăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
24 Nov 2020

EHF European League: Dinamo obține prima victorie în grupă

După două înfrângeri și un meci amânat, cel cu Tatran Presov, Dinamo București a reușit în această seară să se impună în fața formației franceze USAM Nimes Gard și să adune primele puncte în clasamentul grupei B a EHF European League. În mare măsură, putem spune că victoria cu scorul de 29:27 (14:15) i se datorează în mare măsură portarului Saeid Heidarirad, cel care în finalul meciului a avut o serie de intervenții ce au securizat avantajul de două goluri al gazdelor.

De-a lungul partidei ambele echipe au alternat la conducere, însă niciuna nu s-a distanțat la mai mult de două goluri, diferența dintre tonusul celor două echipe nefiind vizibilă. Trebuie să ținem cont de faptul că Dinamo a fost măcinată de cazuri de COVID-19 și a disputat ultimul meci în urmă cu aproape o lună, pe 27 octombrie cu IFK Kristianstad, în timp ce francezii au disputat în același interval de timp trei etape din campionatul intern, una dintre întâlniri fiind cu PSG, câștigătoarea a 7 dintre ultimele 8 campionate.

Jucătorii pregătiți de Constantin Ștefan au avut un moment mai delicat la jumătatea reprizei secunde când francezii, cu Gallego și Sanad în mare formă, au reușit să se distanțeze la trei lungimi, 20:23, însă beneficiind de superioritate numerică pe teren au răsturnat tabela cu patru goluri consecutive de la 22:24 la 26:24 și apoi la 28:25 pe fondul intervențiilor lui Saeid. Finalul le-a aparținut și victoria este cu atât mai importantă cu cât este împotriva unei contracandidate directe la primele patru locuri care duc în optimile de finală ale competiției.

Golurile dinamoviștilor au fost înscrise de Negru - 7, Vrankovic - 5, Vujic, Shebib - câte 4, Gavriloaia, Botea - câte 3, Bizău, Hebo - câte un gol. Următorul meci pe care Dinamo îl va disputa este programat marți, 1 decembrie la Berlin cu Füchse.

 

Clasamentul grupei B este următorul:

1. IFK Kristianstad             3             2             0             1             79:76     4

2. Füchse Berlin                1             1             0             0             30:23     2

3. USAM Nimes Gard        3             1             0             2            79:76     2

4. Sporting CP                  1             1             0             0             27:25     2

5. Dinamo București          3             1             0             2             76:85     2

6. Tatran Presov                1             0             0             1             22:28     0

Alte știri din Handbal