Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF European League: Calificare pentru ambele formații româneștiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
06 Sep 2020

EHF European League: Calificare pentru ambele formații românești

Prestații entuziasmante pentru cele două formații românești care au demarat participarea în competițiile continentale, ambele reușind victorii în deplasările pe care le-a efectuat în Croația și Rusia în manșa secundă a primului tur de calificare al EHF European Handball League.

Dacă în urmă cu o săptămână pierduseră pe teren propriu în sala ”Gheorghe Barițiu” în fața celor de la HRK Gorica, scor 24:26 (12:11), jucătorii formației AHC Potaissa Turda s-au impus în Croația, scor 32:27 (18:11). Băieții pregătiți de Horațiu Gal au intrat extrem de motivați pe teren și după doar nouă minute au reușit să egaleze „la general”, 3:5, apoi diferența a crescut constant pe tabelă și la pauză aveau un avantaj de șapte goluri, 11:18. Turdenii au gestionat perfect repriza secundă, menținând diferența constantă pe tabelă, obținând calificarea în turul II preliminar al European Handball League. Pentru formația turdeană au marcat: Ghiță 9, Cîntec 6, Szoke 6, Thalmaier 3, Pop 3, Iancu 2, Pavel 2, Dragas 1.

La Rostov Don, HC Dobrogea Sud Constanța a obținut victoria și în manșa retur a duelului cu rușii de la HC Victor Stavropol, scor 28:27 (13:11). Trupa pregătită de Djordje Cirkovic și George Buricea și-a dominat la nivel mental adversarii prin prestațiile magnifice ale celor doi portari, Ionuț Iancu și Dan Vasile, care pur și simplu și-au exasperat adversarii cu intervenții magistrale, din bară în bară, atât pe atacurile acestora, cât și la aruncările de la 7 metri. Rușii au avut un procentaj de sub 50% la aruncări, având doar 27 de reușite trecute pe tabelă din 56 de aruncări, față de 28 de goluri din 52 de aruncări cât a reținut statistica partidei în rândul ”delfinilor”. În atac Chiuffa și-a subordonat adversarii și a înscris de 7 ori, celelalte goluri ale constănțenilor fiind înscrise de Șandru 5, Komogorov 5, Andrei 4, Radojevic 4, Chikovani 1, Ilie 1, Ersin 1.

Alte știri din Handbal