Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF EURO 2018: Grupă accesibilă pentru tricolorePaul Ursachi / SportPictures.eu
12 Iun 2018

EHF EURO 2018: Grupă accesibilă pentru tricolore

Astăzi a avut loc la Paris tragerea la sorți a grupelor ediției 2018 a Campionatului European de handbal feminin ce se va desfășura în Franța între 29 noiembrie și 16 decembrie în săli din Brest, Montbeliard, Nancy, Nantes și Paris. Daneza Line Jorgensen, olandeza Jessy Kramer, norvegianca Silje Solberg și franțuzoaica Blandine Dancette au fost invitate să extragă echipele din cele patru urne valorice în care au fost plasate inițial cele 16 selecționate naționale:

Urna 1: Norvegia, Ungaria, Franţa, Danemarca

Urna 2: România, Spania, Serbia, Muntenegru

Urna 3: Olanda, Germania, Rusia, Suedia

Urna 4: Cehia, Polonia, Croaţia, Slovenia

 

Extrasă ultima din urna a 2-a, România va juca în grupa D alături de selecționatele Norvegiei, Germaniei și Cehiei, meciurile urmând să se dispute la Brest. Norvegia a fost colegă de grupă a tricolorelor și la ediția din urmă cu doi ani, când scandinavele s-au impus cu 23:21, în timp ce Germania a fost învinsă de românce cu 23:22 în lupta pentru locul 5 al competiției. Reamintim că pentru faza a doua se vor califica primele trei echipe clasate în fiecare grupă și în cele două grupe principale se vor întâlni în grupa I echipele provenite din grupele A și B, iar în grupa a II-a echipele calificate din grupele C și D.

Iată configurația celor patru grupe:

Grupa A: Danemarca, Serbia, Suedia, Polonia

Grupa B: Franța, Muntenegru, Rusia, Slovenia

Grupa C: Ungaria, Spania, Olanda, Croaţia

Grupa D: Norvegia, România, Germania, Cehia

Alte știri din Handbal