Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF EL: Remize pe teren propriuSorin Danielciuc / SportPictures.eu
23 Sep 2020

EHF EL: Remize pe teren propriu

Marți seară s-au disputat meciurile primei manșe a turului 2 preliminar al EHF European League, cele două formații românești angrenate în competiție evoluând ambele pe teren propriu. HC Dobrogea Sud Constanța a terminat la egalitate partida din Sala Sporturilor de pe litoral cu puternica formație portugheză Sporting Lisabona, o cunoștință veche a campioanei Dinamo. O primă repriză echilibrată a fost încheiată de oaspeți cu un avantaj de două goluri, 16:14, însă elevii antrenorilor Djordje Cirkovic și George Buricea și-au ridicat nivelul jocului în partea secundă și au întors tabela la 21:17 în minutul 43. De la jumătatea reprizei secunde a fost rândul formației lusitane să schimbe prestația și în numai 9 minute au reușit să restabilească egalitatea, 22:22, situație care s-a perpetuat până la final, când tabela a indicat 27:27. Golurile ”delfinilor” au fost marcate de Nistor - 10, Komogorov - 5, Nikolic, Buricea - câte 3, Chikovani, Șandu, Simovic, Susanu, Radokevic, Ersin - câte un gol.

Un scenariu similar l-a avut întâlnirea din sala ”Gheorghe Barițiu” din Turda dintre AHC Potaissa și formația franceză Fenix Toulouse HB, una dintre forțele handbalului masculin din Hexagon. Oaspeții au condus la pauză cu 17:15 și s-au distanțat la cinci lungimi în minutul 41, 26:21, dar pas cu pas jucătorii pregătiți de Horațiu Gal au recuperat handicapul și au încheiat la egalitate, 35:35, în condițiile în care francezii au trimis mingea în bară în ultima secundă. Ghiță a înscris 9 goluri pentru Potaissa, fiind urmat în clasamentul eficienței de Talas - 7, Szoke, Thalmaier - câte 5, Iancu - 3, Dragas, Pavel - câte 2, Zacaciurin și Savic - câte un gol.

Alte știri din Handbal