Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF EL: O singură echipă românească va juca în faza grupelorSorin Danielciuc / SportPictures.eu
30 Sep 2020

EHF EL: O singură echipă românească va juca în faza grupelor

Cele două formații românești ajunse în turul 2 preliminar al EHF European League au pierdut meciurile din manșa retur, ambele fiind disputate în deplasare.

După egalul de pe teren propriu, scor 27:27, HC Dobrogea Sud Constanța a fost la un pas de surpriză în jocul disputat la Lisabona cu Sporting, elevii antrenorilor Djordje Cirkovic și George Buricea conducând pe tabelă chiar cu 4 goluri, 10:14, în minutul 33. Lusitanii au revenit și au egalat la 17 la jumătatea reprizei secunde, s-a mers cap la cap până la 20:20 cu cinci minute înainte de final, apoi Chikovani a ratat o aruncare de la 7 metri într-un moment favorabil constănțenilor, cu om în plus. A urmat eliminarea lui Buricea și două aruncări de la 7 metri transformate de lusitani și un singur gol al lui Nikolic, ratările lui Komogorov și Chikovani pecetluind victoria la limită a gazdelor, 22:21 (10:12). Golurile ”delfinilor” au fost marcate de Komogorov, Nikolic - câte 4, Buricea - 3, Șandru, Ilie, Nistor, Chiuffa - câte 2, Chikovani, Radojevic - câte un gol.

Sosită în Hexagon după un 35:35 pe teren propriu, AHC Potaissa Turda nu a putut opune rezistență formației franceze Fenix Toulouse HB, singurul moment în care elevii lui Horațiu Gal lăsând să se întrevadă o rază de speranță a fost revenirea de la -6 în minutul 43, 24:18, până la 24:22 în favoarea gazdelor patru minute mai târziu. Francezii au profitat de o eliminare a turdenilor și s-au distanțat la 31:23 în minutul 55, scorul final al întâlnirii fiind 31:27 (17:12). Ghiță a înscris 7 goluri pentru Potaissa, fiind urmat în clasamentul eficienței de Szoke, Thalmaier - câte 4, Cântec, Talas - câte 3, Pavel, Pințoiu - câte 2, Ghivil și Pop - câte un gol.

Așadar, în faza grupelor competiției va evolua numai o singură formație românească, Dinamo București, care își va afla adversarii mâine, 1 octombrie, în jurul orei prânzului.

Alte știri din Handbal