Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF Champions League: Sfârșit de poveste pentru dinamoviștiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
28 Feb 2019

EHF Champions League: Sfârșit de poveste pentru dinamoviști

Învinsă la limită în manșa tur a play-off-ului optimilor de finală ale Velux Champions League disputată la Lisabona pe terenul celor de la Sporting CP, Dinamo a cedat la mare luptă cu scorul de 26:27 (15:11) partida disputată pe teren propriu.

Un meci ce a intrat în istorie a mobilizat suporterii dinamoviști care au umplut până la refuz sala din Ștefan cel Mare și și-au impulsionat favoriții pentru a-i ajuta să obțină calificarea în premieră în optimile de finală ale competiției. Elevii lui Constantin Ștefan au răspuns imediat și au intrat bine în meci, depășind cu bine minutele tensionate, cu multe ratări din startul partidei în care s-au înscris doar două goluri în primele 5 minute. Saeid Heidaridad a început să iasă la rampă cu intervenții care mai de care mai spectaculoase și le-a permis colegilor din teren, conduși excelent de Kamel Alouini, să se distanțeze până la pauză la patru lungimi, scor 15:11.

Partea a doua a jocului a arătat o formație portugheză mai alertă și mai bine mobilizată pe fază defensivă, reușind să se apropie la un singur gol, 16:15. Heidaridad a mai făcut o minune între buturi și le-a refuzat portughezilor egalarea, iar pe fondul dozei de încredere administrate colegii săi au dus tabela la 18:15. Mai rutinați în meciuri cu asemenea miză, portughezii au egalat la 25 cu cinci minute înainte de final, pentru ca în minutul 58 tabelă să le fie favorabilă, 25:27. În vulcanul sălii, Negru s-a pierdut cu firea și a ratat un 7 metri ce putea menține Dinamo în cărțile calificării, apoi Gavriloaia a înscris pe secundele de final un gol ce nu mai putea schimba nimic.

Cu scorul general de 59:57, Sporting CP se califică în optimi, iar Dinamo rămâne cu regretul că a fost la un pas de a fructifica o șansă nesperată la începutul sezonului.

Golurile lui Dinamo au fost înscrise de Szasz și Gavriloaia câte 6, Alouini 4, Komogorov 3, Descat și Bannour câte 2, iar Negru, Kuduz și Mousavi câte unul.

Alte știri din Handbal