Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF Champions League: Dinamo debutează cu un succes importantRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
16 Sep 2021

EHF Champions League: Dinamo debutează cu un succes important

Dinamo București, clubul deținător al titlului național la handbal masculin reprezintă România în noul format al EHF Champions League ce a debutat astăzi cu partidele celor două grupe de câte 8 echipe. Alocată în grupa B a competiției, formația pregătită de Xavier Pascual va evolua în compania unor nume mari ale handbalului continental, astăzi primind vizita puternicii formații poloneze Lomza Vive Kielce. Pregătiți de un alt nume de răsunet din lumea handbalului, Talant Dujshebaev, polonezii sunt obișnuiți ai fazelor avansate ale celei mai importante competiții continentale intercluburi, având în palmares trofeul câștigat în urmă cu cinci ani.

Astăzi, însă, s-au lovit de ambiția jucătorilor dinamoviști susținuți frenetic de galeria înfocată ce a populat la maxim tribunele sălii din Ștefan cel Mare. Elevii lui Xavier Pascual s-au aflat permanent la conducere pe tabelă, având un avans de 5 lungimi, 9:4, în minutul 12, dar după pauză au avut o perioadă de 7 minute fără gol în care le-au permis oaspeților să se apropie de la 20:15 și să egaleze. S-a mers cap la cap din minutul 41 și abia în ultimele 10 minute dinamoviștii s-au distanțat și au menținut un avans de două lungimi. Bizău a semnat ultimul gol al partidei și s-a încheiat 32:29 (16:12), o victorie extrem de importantă în fața unei pretendente la locurile de Final Four.

Raul Nantes a fost de departe cel mai bun jucător al gazdelor cu 11 goluri înscrise, celelalte goluri ale lui Dinamo fiind înscrise de Bizău – 7, Bannour, Mamdouh – 3, Racoțea, Dissinger, Humet – 2, Ghionea, Garcia Pascual – un gol. Următoarea partidă a lui Dinamo în grupa B este programată peste o săptămână, pe 23 septembrie în deplasare cu Paris Saint Germain.

Alte știri din Handbal